Emil Sundfær Johnsen (grønn drakt), her i duell mot en av Irans spillere - en kamp som de vant knepent etter forlengning. Foto: Beach Handball World Championships

Emil og landslaget med to seirer i VM-åpningen: – En fin start

Norges strandhåndballherrer vant de to første gruppespillskampene mot Egypt og Iran i VM tirsdag. Årets VM er det første med norsk herredeltakelse, og med på laget er bodøværingen Emil Sundfær Johnsen (BHK).

Norge sikret seieren mot Egypt med 2-0 i sett og vant begge settene 28-20. Kristoffer Stenberg Henriksen scoret på alle tolv skuddene han tok og ble Norges toppscorer med 24 poeng i kampen. Christian Daviknes bidro med ti mål og scoret 18 poeng.

God start

I den andre kampen vant Norge over Iran med 30-23, 20-22, 9-8. Norge var til tider overlegne i det første settet, men sett nummer to ble mye jevnere. Der vant Iran 22-20 etter forlengning. Dermed måtte det avgjøres i straffekonkurranse.

Simen Johansen reddet Irans andre forsøk, og Norge vant til slutt 9-8.

– Vi har hatt en fin start og slått to gode lag. Som gjør at vi går inn i mellomspillet med minimum 2 poeng, sier Sundfær Johnsen til Bodø Nu.

Landslaget møter onsdag danmark i den siste kampen i gruppespillet. Foto: Beach Handball World Championships

– Tøff match

Danmark venter i den siste kampen i gruppespillet onsdag. Det vil bli kampen om seieren i gruppe C. Danmark slo Iran 2-0 og Egypt 2-1 tidligere tirsdag.

– Det blir en tøff match i dag, konstaterer Sundfær Johnsen. 

Norge har aldri før deltatt i VM i strandhåndball på herresiden, men skulle egentlig spilt i mesterskapet for to år siden. Da ble VM avlyst på grunn av koronaviruset.

Mesterskapet avholdes i Heraklion, Hellas.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.