Vi i Bodø Nu vil hylle de små og mellomstore bedriftene i byen. Foto: Rune Nilsen

En hyllest til de som skaper Norge

Skrevet av Markus André Jensen
16.04.2018 19:01

De er mange, de er driftige og de står for mesteparten av verdiskapningen i næringslivet. Nå skal Bodø Nu gi små og mellomstore bedrifter den oppmerksomheten de fortjener.

Mer enn halvparten av all verdiskapning i næringslivet skjer i såkalte SMB-er – små og mellomstore bedrifter.

Dette er bedrifter med mindre enn 100 ansatte.
Den store majoriteten bedrifter er nettopp slik, også i Bodø.

Derfor er det på sin plass når Bodø Nu i dag drar i gang vår nye serie Bodøs bedrifter – med mål om å bli bedre kjent med de som drar lasset i byens næringsliv.

Ikke til forkleinelse for de største, men her er det butikken på hjørnet, regnskapsbyrået i byen og bilverkstedet på Stormyra som skal løftes frem.

LES OGSÅ:

Foto: Markus Jensen

Ole hoppet av sjefsjobben i finansbransjen for å drive bensinstasjon. 25 år senere er han sjeleglad.

Snekkere.47044.jpg

– Vi vil utvikle Bodø, ikke bare bygge!

Folk tilbringer store deler av sin våkne tid på jobb. Følgelig finnes det utallige, gode historier fra Bodøs arbeidsliv vi kan fortelle.

Og det er akkurat det vi har tenkt å gjøre. 

Vi vil fokusere på veteranen som har tilbrakt hele livet i samme bedrift, på gründeren som satset alt på en god idé eller på de som yter det lille ekstra på servicefronten. Her er det ikke nødvendigvis sjefen som er den mest interessante – vi er like interessert i å skrive om de som gjør jobben ”på gølvet”.

For å klare dette, er vi selvsagt avhengig av tips. 

Har du en god historie om en bodøbedrift? Send en mail på [email protected] - så blir det kanskje akkurat ditt tips som blir til den neste artikkelen i historien.

Allerede i dag kan du lese de to første artiklene i vår serie, om institusjonen Rønvik Veiservice og den offensive, lokale bedriften Byggmester Fritzøe. 

Men det er bare starten. Og før vi gir oss, skal vi besøke en stor andel av byens virkelige motorer – de små og mellomstore. God fornøyelse!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.