Magnus Bein. Arkivfoto: Markus André Jensen

– En hyllest til Magnus Bein

Skrevet av redaksjonen
05.02.2018 18:06 - OPPDATERT 05.02.2018 20:02

Bein fikk stipend fra Stjerneløft i 2015. I dag gikk pengene til Mental Helse.

Stjerneløft er et konsept som startet opp i 2013 med den hensikt å bidra til å løfte unge artister fra Nordland frem gjennom økonomisk støtte.

I 2015 ble det gjort ei utdeling fra fondet på 100 000 kroner til Magnus Bein. Han døde to år senere.

Lavt salg har gjort at konseptet ble lagt ned i 2017. Innsamlet beløp i fondet var da 45 000 kroner.

Det er i kjølevannet av dette at Bakeriet, og komiteen bak Stjerneløft: Joddski og Kråkesølv, nå har besluttet å overrekke 45.000 kroner til Mental Helse. 

Utdelingen skjedde i dag.

– Vi synes det både er riktig og viktig å gi pengene fra Stjerneløft-fondet til Mental Helse denne gangen. Vi gjør det blant annet som en hyllest til Magnus Bein, som fikk støtte fra fondet ved forrige utdeling, og som døde tragisk i fjor høst. Større åpenhet rundt psykiske lidelser er dessuten noe vi trenger mer av i musikkbransjen, sier gutta i Kråkesølv.

– Mental helse er et fortsatt mye tabubelagt emne med stadig økende aktualitet. Gjennom vårt bidrag til Mental Helse ønsker vi å gi vår støtte arbeidet som gjennomføres her, og sette fokus på ei sentral problemstilling for mange i musikkbransjen og for øvrig, sier Tina Østrem, markedssjef i Bakeriet AS.

Fra overrekkelsen – med både Joddski og Kråkesølvs Fredrik Olsen til stede.


OM STJERNELØFT:

  • Utviklet av Bakeriet i samarbeid med Joddski og Kråkesølv.
  • «Spleisebrød» hvor det har gått et fast beløp til Stjerneløft-fondet for hvert solgte brød.
  • Første utdeling på 100 000 kroner i 2015. Vinneren: Magnus Bein.
  • Nedlagt i 2017.

OM BAKERIET AS:

Bakeriet AS’ største bakeri ligger på Alstad i Bodø. Her omsettes det brød og bakevarer for ca 60 millioner kroner, gjennom bedriftens 50 ansatte. Bakeriet AS leverer brød og bakevarer til alle dagligvarekjeder i byen, og omsetter totalt for 137 millioner kroner i Nordland Fylke. Bakeriet utvikler de fleste av sine produkter selv, blant annet Stjerneløft som ble solgt til alle dagligvarekjeder.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.