Rune Nilsen hyller Pias ballettstudio og de unge, lovende danserne som viste seg frem i Stormen fredag kveld. Foto: Roar Wiik

En hyllest til skapergleden

Skrevet av Rune Nilsen
05.04.2019 22:21 - OPPDATERT 06.04.2019 06:00

Stormen konserthus råder over 1,5 millioner watt med lys, men selv dette blekner mot strålene fra forventningsfull øyne når 650 danseglade elever inntar scenen.

De årlige elevforestillingene til Pias Ballettstudio er en oppvisning i skaperglede og rendyrket formidlingsevne. Og bak kveldens show ligger det uker og måneder med trening.

BREDDE OG TALENT

Det er ingen selvfølge at en by på Bodøs størrelse skal ha et ballettstudio på dette nivået. For her har Pia Maria Føinum Øien og hennes folk greid å lage et tilbud hvor alle får sjansen, samtidig som de klarer å få frem skinnende talenter.

Kanskje er det denne miksen som skaper magien? Kanskje er det øvings-fellesskapet som etableres på regnvåte novemberkvelder som slår ut i full blomst på scenen i april?

DRØMMENES TEATER

Peter Pan er historien om den flyvende gutten som aldri vil bli voksen. En historie om hvordan barndomsdrømmer kan leve for evig og alltid.

Vandrer du gjennom konserthuset i dagene før premieren, hører du også hvordan entusiasmen syder og bruser som Saltstraumen på sitt sterkeste. For dette er destillert skaperglede. Dette er drømmenes teater hvor dans og ballett går opp i en høyere enhet.

DE UKJENTE HELTENE

Bak en slik forestilling ligger det et enormt produksjonsapparat. Ikke bare de ansatte på balletstudioet og staben i Stormen, men også en endeløs rekke med mammaer og pappaer som har stilt opp.

[annonse]
I mange hjem har det blitt sydd kostymer, svettet over hvordan man skal få strikken riktig festet til tåspiss-skoene og trikset med logistikken for å få øvinger passet inn i familiens travle kalender.

NÅR SJELA BLIR VRENGT

Ballett og dans er en veldig ekspressiv form for kunst. Det er ynde og muskelkraft i skjønn forening. Døsig drømmende og alarmerende aggressivt. Hele følelsesregisteret tas i bruk når utøverne vrenger sjela for å skape noe unikt – der og da.

For de elevene som får lov til å oppleve lyden av et sceneteppe som åpner seg, vil dette være en opplevelse for livet. Det å få opptre for en fullsatt sal, med proffe folk i alle ledd, er noe du alltid kommer til å huske.

Du må ha vært der for å kunne forstå. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.