Lunken affære under flomlysene i Spania

Torsdag ventet Kalmar på motsatt banehalvdel, i det som ble Bodø/Glimts tredje treningskamp for sesongen.


Bodø/Glimt gikk uredd ut fra start mot Kalmar, og tok et solid grep om kampen fra første sekund. De gulkledde styrte mye av banespillet, og kom seg til flere gode muligheter fra høyre flanke i åpningsminuttene.

Selv om Glimt fikk styre spillet i sitt eget tempo, ble det mye rulleringer og spill uten de altfor store målsjansene. Etter 20. minutter hadde de spilt seg inn i Kalmar sin sekstenmeter opptil flere ganger, uten å få det til å stemme i avslutningsfasen.

Kalmar fikk utover i omgangen mer kontakt med kula, men slet med å utnytte de overgangene de fikk, da Glimt var tidlig opp i presspillet sitt. 

Kampbildet endret seg ikke nevneverdig utover omgangen, frem til det ble vist urovekkende bilder fra Spania. Morten Konradsen måtte tusle av banen etter 34 minutter spilt, hvor man så 26-åringen holde seg til baksiden av låret. Konradsen kom seg av banen på egen maskin, noe som gir håp om at det ikke er snakk om en langvarig skade. 

Like før pause kom Kalmar på en skummel overgang. Odin Bjørtuft havnet på etterskudd, og pådro seg et gult kort etter å ha felt Kalmar-spilleren like utenfor sekstenmeteren. Frisparket hadde Julian Faye Lund god kontroll på, hvor han kunne se ballen gå kontrollert over mål. Frisparket var det siste som skjedde i første omgang, og lagene gikk inn til pause på stillingen 0-0.

I andre omgang fikk Glimt fortsette å holde mye på ball. Kalmar sto stødig i det defensive spillet sitt, noe som gjorde det utfordrende for Glimt å finne de riktige åpningene fremover i banen. 

Glimt var preget av flere feilpasninger på egen banehalvdel, som førte til at Kalmar fikk en del gratismuligheter. Heldigvis for Glimt sin del var ikke svenskene dødelig effektive på de mulighetene de fikk.

Like før timen var spilt i Spania, fikk Kalmar en enorm mulighet til å gå opp i ledelsen. Patrick Berg var uheldig i gjenvinningsspillet og ballen endte opp perfekt hos Mileta Rajovic, som plutselig var alene med keeper. Faye Lund var med på notene, og avverget det som fort kunne blitt et surt baklengsmål.

Glimt fortsatte å trykke på fremover, men slet med presisjonen da det virkelig gjaldt. Med 10 minutter igjen på klokken var det ikke langt unna at Glimt fikk den etterlengtede scoringen. Joel Mvuka testet lykken fra 16-meters hold, men Kalmar-keeper, Ricardo Friedrich, var helt oppe i vinkelen og sendte ballen ut til hjørnespark.

Like før kampslutt åpnet Glimt-forsvaret seg fullstendig, og Kalmar fikk en gylden mulighet til å gå seirende ut av kampen. Nok en gang var Faye Lund våken, og fikk kastet seg ned på skuddforsøket. 

Det løsnet ikke foran mål for noen av lagene denne torsdagskvelden, og Bodø/Glimt kunne dermed ta med seg et 0-0 resultat fra sin tredje treningskamp denne sesongen.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.