Foto: Roar Wiik

En ruskete start på nyåret - slik blir været i nyttårshelga

Kansellerte ferger, stengte fjelloverganger, vanskelige kjøreforhold og kraftig vind. Slik har den siste uka i Bodø sett ut. Når vi beveger oss inn i den aller siste helgen i 2022, kommer ikke meteorologen med store endringer i værmeldingen.


 – En ruskete start på nyåret, oppsummerer vakthavende meteorolog i Storm Geo, Roar Inge Hansen. 

Vindfull fredag

På fredag vil det blåse en del i Bodø- og Salten-området. 

– Det kommer en sterk sørøstlig vind som fører med kraftige vindkast. Det vil blåse opp i en sterk kuling, men det vil stort sett være oppholdsvær uten for mye nedbør, forklarer han. 

Utover fredagen vil vinden minke litt, betrygger Hansen, men forklarer at det fortsatt kan blåse opp i kuling i perioder. 

Starter året med bygevær

Når dagen imidlertid beveger seg over til nyttårsaften vil vinden gi seg betraktelig. 

– Vinden dreier seg da over på sørvestlig retning, og Bodø vil få inn noen byger med både sludd og snø.

De første bygene som kommer inn vil føre med seg milde temperaturer og sludd, men meteorologen forklarer at utover kvelden øker det på med byger. Temperaturen vil da synke, og nedbøren kommer som snø.

– Nyttårsaften vil være preget av typisk bygevær. Det vil være en og annen sprekk i skydekke med opphold mellom snøbygene, forklarer han. 

Slik vil det fortsette inn i søndag og første dagen av det nye året. 

– Men utover dagen blir det færre snøbyger og vinden minker til liten kuling. Gradene vil variere fra minus til pluss, men vil ligge nokså nær null, forklarer Hansen avslutningsvis. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.