ELLEVILL EKSTASE: Han gjorde det igjen. Patrick Berg. Med en scoring hentet fra The Hall of Fame. Foto: Per-Inge Johnsen

En scoring du vil
gifte deg med!

Det ble tøft, hardt og rått. Men så kommer den: Scoringen som ville ha vunnet Oscar hvert år. Signert hvem? Patrick Berg!


Det er slutt på den tiden hvor du kunne komme til Briskeby og sende Kamma hjem som slakt. I kveld slåss de som ville dyr. Dette ble en kamp som egentlig kunne ha gått alle veier, til og med helt opp til seters.

Men, til sjuende og sist, det handler om tålmodighet. Det dreier seg om fokus, konsentrasjon og evnen til avgjøre jevne oppgjør. Noe Glimt har gjort til en vane de siste årene.

MAGI I REPRISE

Dog, selv på 1-0 til de gule, så levde kampen. Helt frem til det magiske øyeblikket. Det vi har sett før. Hvor Patrick Berg får føre ballen. En ball som ruller vekk fra ham. To - tre seg og et tilslag med strak vrist. 

Du ser det på reprisen. Ballen roterer omtrent ikke i lufta. Det er et treff så rent at selv en klokker hadde tatt til tårene. Med kirurgisk presisjon kommer den siste, lille duppen som gjør at målvakten er sjanseløs. Det neste som skjer er lyden av lær mot nylonmasker og bortesupportere som går amok.

Kveldens kamp blir typisk nok bildet av hva som kommer til å møte Glimt denne sesongen. En buss parkert på 16-meteren og forsøk på giftige kontringer. Det blir kamper hvor marginene står og vipper. Det blir kamper med strekkskader og bytter. Det blir kamper med nerver og hjerteklapp. Det blir kamper med angst og eufori.

SAMMEN FOR LIVET

Det er derfor fotball engasjerer. Det er derfor vil elsker spiller og laget vårt. 

 


For hva var det vi fikk se i kveld?

Spillere som nektet å gi opp. Et lag som jobbet for hverandre. En gruppe som stoler på hverandre. En gjeng som vet at skal du få en seier, så må to pluss to bli til fem. Da er alle like viktige. Da er en bred stall avgjørende. Da er et bankende hjerte det som til slutt avgjør hvem som vinner når fløyta går for full tid.

HJERTE + SMERTE

Derfor, all teknikk og taktikk til side. Glem kjøp og salg. Ikke tenkt på 4-3-3 eller andre kombinasjoner. 

Det er laget med det største hjertet som vinner - til slutt.

Det er laget med det største hjertet som sørger for at vi som følger med på kampen sitter igjen med tårer i øynene og en helsefarlig høy puls.

Det blir ikke bedre enn det.

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.