PERFEKT PELLEGRINO: Han har jobbet mot alle odds, men sikret seg en suveren suksess. Amahl Pellegrino er beviset på at alt er mulig, hvis du bare vil det nok. Foto: Mats Torbergsen / NTB

En seier
som betyr alt

Det skulle ha vært kampen hvor Glimt snublet. Det ble oppgjøret hvor en unik toppscorer viste frem hva  som egentlig betyr noe.


Jeg mener, alt lå til rette for at det skulle gå galt. Glimt kom hjem fra en feberhet seier i Armenia, kun for å møte en grå hverdag i Haugesund. Og plutselig sto det 1-0 til hjemmelaget.

HVERDAGENS BIKKJESLAGSMÅL

Der og da var det hverdagen vi frontkolliderte med. En hverdag hvor både Viking og Tromsø slet seg til en 1-0 seier. En hverdag hvor kampen om gullet kokte ned til et realt bikkjeslagsmål. 

Det er på kvelder som dette at du trenger vinnere. Det er på dager som dette at du leter etter folkene som har det lille ekstra.

Det er her han dukker opp, Amahl Pellegrino. En 33 år gammel mann som aldri burde ha vært Glimts garantist for en suveren seier på en salig søndag.

DEN SMARTE MANNEN

Det er ett spørsmål som alltid dukker opp hos oss i Bodø Nu. På morgenmøtet, i kaffepausen, i lunsjen: - Hvem skal score målene til Glimt?

Det er der og da at jeg nevner navnet Pellegrino. Som per i dag er toppscorer i serien. Igjen!

Nei, han er ingen tankspiss. Han er ikke spilleren med 120 kilo som gruser motstanderens midtforsvar - gang på gang.

 


Dette er en smart spiller. En intelligent person som klarer å lese situasjonen på linje med en rakettforsker. 

Amahl Pellegrino er beviset på at du kan skape suksess - mot alle odds. Pellegrino er beviset på at du kan levere til terning sju - utenfor boksen.

EN NY SJANSE

Han kom fra en fattig familie, han var ikke en personen som var skapt for suksess. 

Og det er vi er fremme ved konklusjonen. Det er her vi finner sjelen i dagens Glimt. Et lag som klarer å gi unike talenter sjansen. Unike talenter som ikke fant veien i andre klubber. Unike talenter som trengte en klubb som trodde på dem. En klubb som ga dem tillit og ansvar.

Sånn sett er gårsdagens kamp et ekte bevis på hva som virkelig betyr noe - i livet. For vi har alle vært der. Når alt virker trist, tungt og sort. Når det eneste du har lyst til er å kaste kortene. Forlate bordet, banen, byen og verden.

DU MÅ ALDRI GI OPP

Er det noe Glimt og Pellegrino har lært oss, så er det at du aldri må gi opp. Møter du 0-1, så er dette kun en motivasjon til å kjempe videre. Til å stå på. Ikke gi opp. Krige deg inn i kampen igjen. Ta grep om livet ditt.

Fotball er ikke viktig, men det er en berusende beretning om hvordan vi alle kan bli vinnere. På hver vår måte. I hvert vårt liv.

Derfor, neste gang du møter 0-1, så skal du ikke fortvile. Det handler aldri om hvem som scorer det første målet. Det dreier seg kun om hvem som kan smile bredest når fløyta går for full tid.

Og vet du hva? Full tid er et relativt begrep. Du kan selv bestemme når du vil gjøre opp regnskapet, sette to streker under svaret. Finne fasit

BLØ FOR DRAKTA

For meg, på en halvmørk augustkveld, er det nok å se at Glimt kommer hjem med 3-1 over Haugesund. For meg er det nok å bivåne en gjeng med folk som blør for drakta. Som kjemper for et kollektiv.

Alt annet blir uviktig. Alt annet kan viskes ut.

Men én ting vil alltid stå der, skrevet med fyllepennblekk.

Vi elsker Glimt.

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.