Foto: Bilder UGGI sommercamp 2022

Endelig kunne Mørkved Sportsklubb invitere til sommercamp - måtte legge inn badepauser

Etter flere år med pandemi, kunne Mørkved Sportsklubb endelig invitere klubbens medlemmer og deres familier til UGGI Sommercamp på Skjerstad. I strålende solskinn fikk flere enn 70 barn og deres familier oppleve fellesskapet og dugnadsånden i klubben. For første gang måtte det legges inn egne bade-pauser for deltakerne.

UGGI som for barna er kjent som maskoten i klubben, representerer også klubbens verdier; Utvikling, Glede, Grensesprengende og Inkludering. For Mørkved Sportsklubb er UGGI Sommercamp årets store høydepunkt. 

Kanonvær

Målsetningen med arrangementet er å bygge relasjoner på tvers av deltakernes alder og kjønn, gjennom ulike typer aktiviteter. I strålende solskinn hadde barna ulike typer konkurranser, før det var tid for å sette opp leir på og rundt oppvekstsenteret på Skjerstad.

For første gang, måtte det i år også legges inn egne bade-pauser i Skjerstadfjorden, slik at deltakerne kunne få kjølt seg ned. På lørdagsettermiddag ble det spilt turnering, med lag satt sammen på tvers av alle årskullene i klubben. Mange av de yngre deltakerne satte stor pris på å få spille sammen med de eldre barna som de gjerne ser opp til.

– Det er ikke uten stolthet at vi la merke til at guttene på 12 år inkluderte jentene på snart 6 år i fotballspillingen, sier Ingrid Roaldsen, styremedlem i Mørkved Sportsklubb.

Rørende

Søndag var det duket for mesternes mester-konkurranse, før alle barna fikk utdelt premier for deltakelsen på sommercampen.

– Det var rørende å se alle de glade fjesene blant barna og deres foreldre som danset sammen med vår maskot UGGI søndag ettermiddag. Ikke minst ble jeg veldig imponert over en av fedrene som på strak arm i nesten 30 varmegrader ikledde seg det tykke ulve-kostymet og danset rundt, sier hun..  

– Første gang vi arrangerte UGGI Sommercamp var sommeren 2017. Siden den gang har arrangementet vokst kraftig, i likhet med Mørkved Sportsklubb, sier Roaldsen.

Stor frivillighetsånd

UGGI Sommercamp er i likhet med alt som skjer i Mørkved Sportsklubb tuftet på frivillig innsats fra foreldre og samarbeidspartnere.

– Det er ekstra gledelig i år hvor Norge feirer frivillighetens år, å oppleve at så mange foreldre gjorde sitt ytterste for at sommercampen skulle bli best mulig for alle deltakerne. UGGI Sommercamp har som det ble sagt under den offisielle åpningen, vært planlagt i flere år, av en dedikert ressursgruppe i klubben. Alle som deltar på sommercampen får oppgaver; enten det er å være i mat-gruppa, grill-gjengen, ha ansvar for å være nattevakt inne på oppvekstsenteret, eller i gjennomføring av de ulike aktivitetene. I Mørkved Sportsklubb har vi stor tro på at å gi alle små og store oppgaver, gjør at alle føler seg inkludert i fellesskapet, sier hun.

[annonse]

Bildeserie
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.