Vaksinering skjer i vaksinesenteret i 2. etasje i Glasshuset. Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø kommune

Endrer vaksine­tilbudet

Nå tilbys fjerde dose med koronavaksine til alle over 18 år.


Regjeringen har bestemt at også personer fra 18 til 64 år uten underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp skal få tilbud om fjerde dose med koronavaksine, dersom de selv ønsker det. Det meldte regjeringen forrige fredag. 

Tidligere har FHI anbefalt at de over 65 år, personer mellom 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp, ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom, og gravide i 2. og 3. trimester bør ta en ny oppfriskningsdose før høst- og vintersesongen. 

For aldersgruppen 18-64 år uten underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp er det ingen sterk anbefaling, men et tilbud. 

Det er kommunene som organiserer vaksinasjonstilbudet. 

– Det anmodes om at vi vaksinerer ferdig i aldersgruppen over 64 år og i andre risikogrupper, før vi fortsetter med aldersgruppen 18-64 år, sier Karin Snøve Wiik, vaksinasjonsansvarlig i Bodø kommune. 

Etter de nye endringene vil Bodø kommune ikke kunne tilby drop-in. 

– Det vil kun være timebestilling, slik at vi har kontroll på antall bestilte vaksiner og bestilte timer, sier Wiik. 

Vaksinering skjer fortsatt i vaksinesenteret i 2. etasje i Glasshuset. I tillegg har vaksineklinikken på City Nord et tilbud. 

Kommunen gjør endringer i tidspunkter for vaksinering i tiden som kommer. I neste uke går vaksineringen som planlagt, men første uka i desember blir det tilbud både tirsdag, onsdag og torsdag – og nå med nytt tidspunkt fra 12 til 18. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.