Enighet om lønnsoppgjøret på overtid

Kystrederiene og organisasjonene for sjøfolk er enige om lønnsoppgjøret. Natt til lørdag ble det enighet i meklingen på overtid.


Det skriver Kystrederiene i en pressemelding. Nå skal organisasjonene for sjøfolk sende resultatet på uravstemning til medlemmene.

19. september startet lønnsforhandlingene mellom Kystrederiene og organisasjonene for sjøfolk.

Forhandlingsleder og administrerende direktør Tor Arne Borge i Kystrederiene sier i en pressemelding at forhandlingene har vært kompliserte og intense.

– Men med en konstruktiv dialog hos Riksmekleren klarte vi til slutt å komme til enighet, konstaterer han.

Partene på arbeidstakersiden har vært Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det Norske Maskinistforbund. De og Kystrederiene har sittet i mekling hos Riksmekleren siden torsdag morgen klokken 10.

Riksmekleren bekrefter at det er enighet for Nor-registrerte skip tilhørende rederier tilsluttet Kystrederiene.

– Mekler Bjørn Lillebergen la fram et forslag. Kystrederiene aksepterte forslaget. Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og Det Norske Maskinistforbund sender forslaget til uravstemning med anbefaling, heter det i en pressemelding fra Riksmekleren.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.