Sjefredaktør Espen Bless Stenberg i Bodø Nu. Foto: Andreas Sandnes Olsen

«Er du gammel nok til å sitte på Stortinget, må du også kunne stå til rette for dine dumme valg»

Bodø Nu jobber med å finne navnene på samtlige festdeltakere på Scandic, etter Arbeiderpartiets årsmøte. Her er årsaken til at vi gjør det.

KOMMENTAR: Etter Arbeiderpartiets hotellfest på Scandic hotell, har vi i Bodø Nu jaktet på navnene til de som befant seg på hotellsuiten. Det vil si, de navnene som Arbeiderpartiet har bestemt seg for å holde hemmelig. 

Nå skal jeg forklare hvorfor vi jakter disse navnene. Årsaken er ganske enkel:

Når noen forsøker å holde noe skjult, er det desto større grunn til å finne ut hvorfor. 

Ap bestemte seg tidlig for at de eldste og mest erfarne medlemmene i partiet skulle ta støyten for festblemma etter det digitale årsmøtet til Nordland Arbeiderparti. 

Det befant seg syv eller åtte personer på suiten partiet hadde leid for anledninga. De tre yngste i 20-årene. Disse skulle Ap skjerme fra offentligheten, og de ba oss i media om å respektere dette. 

Hvorfor? 

Dette er voksne mennesker som har tatt et valg om å melde seg inn i Nordland Ap. Så har de sagt ja til å bidra i ulike funksjoner under årsmøtet. Deretter har de ikke takket nei til å delta på en planlagt fest i etterkant av møtet. 

Dette på tross av at det Sør-Afrikanske mutantviruset allerede hadde slått ut i full blomst i Bodø.

Tre voksne medlemmer av partiet. Som etterpå skal skjermes. Det får ikke vi i Bodø Nu til å stemme. 

[annonse]
Er man gammel nok til å stemmes inn på Stortinget, gjennom sitt medlemskap i Arbeiderpartiet, så er man også gammel nok til å stå for det valget man har tatt. 

De som senere skal stemme på disse politikerne, har rett til å vite om de har brutt reglementet, og dermed gjort seg skyldig i lovbrudd. 

Nå er det en pågående politietterforskning som skal avdekke hvorvidt det er begått brudd på smittevernforskriftene. Uansett har festdeltakerne utvist svært dårlig dømmekraft under en pågående pandemi, der smittevernledelsen i Bodø kommune gang på gang har formant om redusert sosial kontakt. 

Ledelsen i Nordland Arbeiderparti har utvist svært dårlige lederegenskaper. Man skjermer absolutt ingen ved å holde navnene hemmelige. Hadde partiet gått ut med samtlige navn med en gang, ville stormen vært over for lenge siden. 

I stedet sitter de siste festdeltakerne og venter på at de siste navnene skal slippes. Partiet har gjennom hemmelighold lagt et unødvendig press på deltakerne, og det har skapt grobunn for spekulasjoner. 

Men ledelsen i Nordland Arbeiderparti slipper ikke unna med hemmelighold. Vi kommer med de siste navnene også. Før den tid har Ap mulighet til å legge alle kortene på bordet. 

Her er festdeltakerne: 

  • Ap-nestleder Bjørnar Skjæran
  • Leder av Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen
  • Tredjekandidat i Nordland Arbeiderparti, Øystein Mathisen
  • Fylkessekretær i Nordland Arbeiderparti, Tor Arne Bell Ljunggren
  • Peter Eide Walseth, bystyre Rana Kommune og rådgiver for Bjørnar Skjæran
  • Fylkestingsrepresentant for Nordland Arbeiderparti, Andreas Vestvann Johnsen
  • Emelie Johanne Johansen, studentleder ved Studentorganisasjonen Nord, tidligere leder av Nordland AUF
  • Ukjent. 
Vi gjør også oppmerksom på at nestleder Odd Arne Skogsholm i Nordland Ap har fått framlagt kritikken i denne kommentaren. Et eventuelt tilsvar vil bli publisert. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.