Foto: Truls Naas

«Er du like eplekjekk i gatene i Roma som bak tastaturet, kan det bli farlig»


Roma. Igjen. Og denne gangen med en helt ny dimensjon rundt kampen. Bodø/Glimt nekter å tape mot Jose Mourinho og AS Roma. Utgangspunktet kunne nesten ikke vært bedre for alle med fotballhjerte. 

Denne gangen er det derimot en helt ny dimensjon. Du vet hva jeg sikter til. Kaoset mellom Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt og Nuno Santos og Roma. Alle med hjerte i Roma støtter sitt lag. Resten av fotballeuropa støtter Bodø/Glimt. 

Oppspillet til returoppgjøret i Roma har gjort at dette blir en av de mest omtalte kampene i Europa denne sesongen - så langt.

I Twitter-verden er Glimt-fansen høyt oppe, naturligvis. Veldig mange koser seg med suksessen til de helgule, men det begynner å utvikle seg til noe ekkelt over enkelte Glimt-supportere. Man begynner å tro at Bodø og Bodø/Glimt er det eneste i verden som har substans, og alt som skjer i Bodø er bedre enn resten av Norge og Europa. 

I etterkant av basketaket på Aspmyra har både politiet og flere supportere gått ut og sagt at man bør holde en lav profil i Roma. Flere Twitter-brukere har brukt anledningen til å hause opp stemningen enn å vise ydmykhet.

Til og med supportere av andre norske lag har vist sin støtte til Bodø/Glimt og ønsket supporterne god og trygg tur til Roma. Svarene fra flere Glimt-supportere gjør meg enkelt og greit irritert. Det virker som at man skal bruke enhver anledning til å «pisse» på andre lags supportere - uansett. 

Til og med tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen går ut på Twitter.

– Jeg har dømt Bodø/Glimt mange ganger, og har stort sett bare positivt å si. Men etter at jeg har uttalt meg om regelverket og tatt forbehold om video, føler jeg de har blitt vel «verdensmestere» der oppe, uten å kunne regelverket. Er det bare meg, eller har de blitt breiale?, spør han. 

Kanskje ikke helt ennå, men Glimt-supportere er på god vei til å bli det iallefall. Det er forståelig at man er høyt oppe nå, men husk: hovmod står for fall.

De siste dagene har jeg sett flere gå ut i sosiale medier og tipse hverandre om å ikke gå alene, ikke gå med gule drakter utenfor pub-området eller på kampen. 

Kulturen i Italia og italiensk fotball kan ikke sammenlignes med her i Norge. Derfor tror jeg også man gjør det lurt å holde en lav profil i gatene i Roma. Er du like eplekjekk i gatene i Roma som bak tastaturet, kan det bli farlig. Rett og slett. 

Jeg vil ikke lese «Bodø/Glimt-supportere i masseslagsmål i Roma». 

Jeg føler meg trygg på at majoriteten av Glimt-supporterne som reiser vil få en helt fantastisk reise. Jeg forstår nok at mye er ment som humor og spøk, men det er ikke sikkert Roma-fansen forstår det..

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.