EN EKTE MÅLGARANTIST: Straffespark er lik mål når Pellegrino stiller seg opp på elleve meter. Og det europeiske eventyret bare fortsetter. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Et møte med
blodtørstige vampyrer

Det er bare å lete frem hvitløk, vievann og sølvkuler. Nå møter Glimt et lag fra Draculas Transylvania.


Vi fryktet det meste. Varmen, høyden, flyreisen og overmotet etter 3-0 hjemme. Vi fryktet en stadion hvor ballen ruller like fort som kulene i et flipper-spill. Vi fryktet en reprise fra bortekollapsen mot Klaksvik. 

TA DEG EN BOLLE

Sånn sett ble det et positivt antiklimaks. Glimt rullet ball som om de var de var en gjeng med bakere som forberedte neste dags produksjon av hveteboller. Med andre ord, alt gikk etter oppskriften. Glimt hevet seg på linje med deigen. Konklusjonen ble: - Ta deg en bolle!

Hvilket leder oss til neste ukes play-off. Eller slutt-spill, hvis vi på død og liv skal bruke et norsk uttrykk. Og hvem venter der?

Jo, et rumensk lag som er sponset av et bakeri! Betyr dette at disse to oppgjørene blir helt andre boller? Vil det balle på seg? Er det noe spesielt i gjære? Vil det lukte svidd av kampene? 

BLODIG ALVOR

Så er det slik at neste motstander er rumenske Sepsi Sfantu Gheorghe. Fra regionen Transylvania. Hjemstedet til Dracula. Når du er vant til å blø for drakta, kan det blir en ekstra utfordring å møte et lag som bare venter på å sette huggtennene i strupen din.

Spøk - og spøkelser - til side, Glimt har skaffet seg en ubegripelig unik mulighet til å komme seg inn et luksuriøst og lukrativt gruppespill. Det er to kamper. To kamper mot et lag som, selv om de kommer fra Draculas hjembygd, burde være særdeles overkommelig.

SALIG SIKKERHET

Kampen i går kveld ble på mange måter et bevis på hva det vil si å være profesjonell. Tålmodighet, rett strategi og korrekt taktikk. Det hersket en renset ro over spillet. En trofast trygghet. En salig sikkerhet.

Det vi nå er vitne til er intet mindre enn et stort mirakel. Et lite lag, fra en liten by, nord for Polarsirkelen, tar Europa med sørvest kuling og storm. 

ALT ER MULIG

Det vi nå er vitne til, er et eksempel på at alt er mulig, hvis du bare vil det nok. Hvis du fokuserer på oppgavene, hvis du er ydmyk på hver eneste trening.

Derfor gleder vi oss til å møte Draculas arvtakere på Aspmyra. Derfor gleder vi oss til å kjenne på den flombelyste fascinasjonen på en halvmørk høstkveld hvor det henger en aroma av magi over stadion. En aroma som blander seg med angen fra boblende pølsevann.

Det er derfor vi føler så sterkt for dette laget.

Det er derfor vi av og til besvimer.

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.