Per-Inge Johnsen

Europeiske medier: Flere toppklubber ute etter Knutsen

Kjetil Knutsen har de siste årene gjort seg til en attraktiv mann i fotball-europa. Skal man tro europeiske medier er nå flere toppklubber på kontinentet ute etter bergenserens signatur.

Den britiske storavisa Daily Mail hyret inn tallknuserne i Analytics FC for å lage en liste over de heteste trenerkandidatene i internasjonal fotball. Administrerende direktør i Analytics FC, forteller til Dagbladet at han er sikker på at Knutsen kommer til å ende opp i en stor klubb. 

– Knutsen kommer til å gå til en stor klubb fordi han har hatt et godt løp i Europa. Men la oss være ærlige, han har hatt to-tre gode sesonger nå. Hvis noen virkelig var ute etter en kommende ung trener og hadde informasjonen, kunne de ha hentet ham mye tidligere. Nå får de kamp om hans tjenester, sier Steele. 

Han mener også Glimt-treneren kan få en like karrierevei som en tidligere Östersund-trener, som nå har hatt noen svært gode år i England. 

– Når det gjelder Knutsen, kan jeg tro at han kan ha en liknende karrierevei som Graham Potter. Kjetils reise så langt er litt lik det Potter gjorde fra han kom til Östersund. Kanskje bedre. Og hvis han kan komme inn i en Premier League-klubb som tror på ham, slik Potter gjorde i Brighton, vil han bygge et enda sterkere rykte, forteller Steele til Dagbladet.

Engelsk toppklubb interessert

En klubb som skal ha Knutsen i siktet, og som nå alvorlig skal vurdere å gjøre en innsats for å hente Knutsen er Premier League klubben Burnley, som i April sparket deres manager, Sean Dyche etter nesten ti år i klubben. 

Den engelske klubben skal nå være ute etter å ta laget, og spillestilen i en annen retning etter flere år med Dyche og hans pragmatiske tilnærming til fotball, og ser på Knutsen som en reel kandidat til å ta over jobben i den prestisjetunge ligaen. 

Ifølge den ellers troverdige avisen The Athletic, og deres journalist David Ornstein som tidligere har vært tidlig ute med overgangsnyheter på kontinentet står nå Knutsen på kandidatlisten til klubben.

Hos bettingselskapene på balløya er det tidligere Manchester City kaptein, og nåværende Anderlecht-trener Vincent Kompany som er oddsfavoritt, mens fire andre managere også vil gi mindre valuta for pengene dersom de skulle signere for klubben.

Høyt ønsket 

Det har de siste ukene, og månedene blitt tydelig at Knutsen blant supportere er en ønsket mann i flere klubber.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Siden det ble kjent at Ajax-manager, Erik ten Hag i sommer tar turen til Manchester United har det florert på sosiale medier av supportere som har ytret sitt ønske om å få Knutsen som neste trener. 

Knutsen havner derimot under store navn som Graham Porter, Marcelo Bielsa, og Frank de Boer på lista, men etter å ha slått selveste Jose Mourinho to ganger, er ikke nordmannen en uaktuell kandidat for jobben.

Hvor bergenseren ender opp, og om han i det hele tatt drar vil bare tiden vise.

 

 

Bildeserie
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.