Senior-NM i golf skal arrangeres i Bodø neste år. Foto: Arkiv

Får arrangere NM i Bodø: –⁠ Noe vi har jobbet for i mange år

Helga 1.-2. juli 2023 kommer over 100 golfspillere til Bodø. Da skal det avgjøres hvem av seniorene som er Norges beste golfspiller.


– Dette er stort, og noe vi har jobbet for å få arrangere i Bodø golfpark på Myklebostad i mange år. Det er kø av klubber som gjerne vil arrangere denne turneringen. Men neste år får vi den til Nord-Norge og Bodø, sier daglig leder Sigve Bollestad i Salten golfklubb og Bodø golfpark. 

– Man skal være klar over at det ikke er noe «gamlehjem» som deltar i NM for seniorer. Deltakerne er fordelt på flere klasser i aldersgrupper fra 50 år og oppover, med andre ord «i sin beste alder», legger han til. 

Hvert år søker golfklubbene i hele landet om å få arrangere turneringene som Norges golfforbund (NGF) er ansvarlig for. Salten golfklubb har tidligere arrangert to store turneringer i regi av NGF, Titleist tour for junior i 2016 og junior-NM i 2021. 

Nå har klubben fått beskjed om at de skal få arrangere senior-NM i 2023. Det er for golfere i hele landet som er over 50 år. Det spilles i flere klasser for både damer og herrer.

– Vi forventer over 100 deltakere, og ser frem til en spennende helg på Bodø golfpark. Norsk Golfforbund stiller strenge krav til både banekvalitet og vertsklubbens evne til gjennomføring av så store mesterskap. Derfor er vi stolte av å ha kvalifisert oss til å arrangere både junior- og senior-NM, sier turneringsleder Jørn Jenssen-Tvervik. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

sport golf idrett