– Jeg er veldig glad for at regjeringen følger opp med midler til opptrappingsplanen for barn og unges psykiske helse, og at vi nå kan jobbe enda mer målretta med dette i Bodø, sier ordfører Ida Pinnerød. Foto: Roar Wiik

Får fem millioner til tilbud for barn og unge med psykiske lidelser

Bodø kommune har fått innvilget fem millioner kroner for styrking av det psykiske helsetjenestetilbudet til barn og unge.


Det kommer frem i ei pressemelding fra Bodø kommune.

Tilskuddet fra Helsedirektoratet skal gå til etableringen av et oppsøkende tverrfaglig behandlingsteam i barne- og familieenheten i Bodø kommune. 

Formålet er å styrke kapasitet og tilgjengelighet på helsetjenestetilbudet til unge mellom 12-18 år med moderate psykiske lidelser.

– For oss i Bodø har arbeidet med barn og unge høyeste prioritet, og det å styrke laget rundt barna og ungdommene våre for bedre å kunne ivareta unge med sammensatte behov er helt nødvendig for at vi skal kunne få alle med, sier ordfører Ida Pinnerød.

Tilskuddet er gitt over statsbudsjettet, med totalt fem millioner kroner over to år.

– Jeg er veldig glad for at regjeringen følger opp med midler til opptrappingsplanen for barn og unges psykiske helse, og at vi nå kan jobbe enda mer målretta med dette i Bodø, sier Pinnerød. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.