Kasper Junker har snudd kampen med mål og målgivende! Foto: Per-Inge Johnsen

En fantastisk snuoperasjon sørget for tre poeng!

Skrevet av Lars-Christian Berg-Hanssen
25.06.2020 19:22 - OPPDATERT 26.06.2020 06:02

Kasper Junker glimtet til med mål og målgivende på tampen.

Takk for følge! Vi kommer tilbake med børs litt senere her på Bodø Nu.

SLUTT: For en Jekyll-and-Hyde kamp av Glimt! Fantasisk i første omgang, tidvis håpløs de første 40 minttene av andre omgang, men så skrur de på i de siste fem minuttene. Vinner altså 3-2 borte på Lerkendal i det som kan betegnes som "årsværste" av gultrøyene.

90 min: MÅL! HAR DU SETT! GLIMT HAR SNUDD DET. Kasper Junker finner Ola Solbakken inne i 16-meteren. Den tidligere RBK-spilleren setter den konant i mål. 3-2 til de helgule nå.

87 min! MÅL! Patrick Berg finner Hauge i mellomrommet. Han sender gjennom Junker som er sikker alene med keeper. 2-2 nå!

81 min: MÅL! Sjanseløst forsvarsspill av Glimt. Zinckernagel gir fullstendig F i markeringen sin på e dødball. Anders Trondsen dukker opp på bakerste og hamrer inn en ledelse.

78 min: GEDIGEN SJANSE! Bjørkan får stå helt alene rett fremfor mål og heade etter et nydelig innlegg fra Saltnes. Klarer ikke få nok på den, og den sklir av panna og utenfor. Der skulle det stått 2-1...

75 min: Plutselig rister målet til Andre Hansen. Sammy Skytte har dunket ballen opp i tverrligger fra kort hold, og returen havner i farlig rom. Dommer Tom Harald Hagen har blåst for frispark til Rosenborg.

72 min: Glimt markant dårligere etter utvisningen til Meling. Akkurat som endringen i formasjonen til Rosenborg har overrasket dem. Kjetil Knutsen ser ikke happy ut. Noe må skje her nå.

71 min: Målet har blitt gjort om til et selvmål av Fredrik Andre Bjørkan. 

[annonse]
67 min: MÅL! Slett forsvarsspill fører til en utligning. Anders Trondsen finner Dino Islamovic med et innlegg på bakerste. Spissen setter den enkelt i mål. Kollektiv svikt i Glimt der.

66 min: Sondre Brunstad Fet går ut, inn kommer Sammy Skytte. Jobbet hardt, sunnmøringen, men fått ballen litt lite.

65 min: Philip Zinckernagel finner nesten Kasper Junker med en nydelig pasning, lik den mot Haugesund som sistnevnte scoret på. Spissen når den akkurat ikke.

58 min: Glimt har mer ball, men spiller saktere. Rosenborg er flink til å finne plass på spesielt venstre side. Ikke over dette her.

51 min: RØDT KORT! Birger Meling får direkte rødt kort etter en forferdelig takling på Jens Petter Hauge. Kunne blitt stygt det der. 

46 min: Andre omgang har startet. Knutsen vil se mer av det samme, samtidig som han ber om lojalitet til å utføre jobben de har lagt ned.

PAUSE: Eirik Horneland uttalte før kampen at Glimt hadde sin klare styrke i kontringsspillet. Lurer på hvilke kamper fra 2010 han har sett, for her briljerer Glimt i etablert angrepsspill, slik de har gjort så langt i år. Leder 1-0 etter halvspilt kamp. Zinckernagel med mål på straffe.

43 min: Rosenborg kontrer etter en stygg ballmist av Lode. Brunstad Fet lager et frispark som aldri burde vært frispark utenfor 16-meteren. Den tar Helland, men Haikin redder etter en liten retur som han plukker selv.

40 min: Glimt ruller opp igjen! Patrick Berg sender gjennom Saltnes med en utsøkt pasning. Han spiller vegg med Junker og avslutter, men den blokkeres. 

38 min: Rosenborg med en bra corner! Reginiussen header like utenfor på bakerste stolpe. Får, av en eller annnen grunn, en ny corner. Den ender i ingenting.

35 min: Brede Moe viser fram den eminente høyrefoten sin. Sender Zinckernagel gjennom med en nydelig pasning, men dansken, som prøver å kjippe over Andre Hansen, setter den over mål. 

27 min: Glimt har nå hatt syv hjørnespark, og hver eneste av dem har vært på første stolpe. Og hver eneste har blitt klarert enkelt av Rosenborg. På tide å mikse det litt opp, kanskje?

26 min: Rosenborg henger ikke med når Glimt angriper, men ser farlige ut på kontringer. I hovedsak med Adegbenro.

22 min: MÅL! Zinckernagel setter straffen perfekt nede i venstre hjørne. 1-0 til Glimt der. Danskens andre mål denne sesongen.

21 min: STRAFFE TIL GLIMT! Bjørkan finner Saltnes med en bra pasning. Lysluggen blir lagt i bakken av Tore Reginiussen inne i 16-meteren. Klar straffe.

19 min: Rosenborg har mye ball, men er farligst på kontringer når Adegbenro får rettvendt seg. Glimt fortsetter å rulle opp bra både i etablert angrepsspill og på kontringer.

12 min: Stor sjanse! Glimt setter fart med et nydelig kombinasjonsspill. Jens Petter Hauge finner Zincekernagel på bakerste som avslutter knallhardt. En god Andre Hansen redder trønderne.

8 min: Bra Glimt-sjanse ved Zinckernagel! Spiller vegg med Junker får han avslutter på halv volley, men Andre Hansen redder fint. Ender i hjørnespark til Glimt.

6 min: Rosenborg med en farlig corner som Nikita Haikin etterhvert får kontroll på. Får seg en smell, men er oppe igjen nå. Tøft keeperspill!

1 min: Der tas avsparket! Rosenborg får innkast høyt i banen tidlig.

[annonse]
Lagene har entret banen, Runar Berg har tatt på solbrillene sine på tribunen, og vi er klare til avspark!

FØR KAMPEN:

Etter en Eliteserie-start for historiebøkene av Bodø/Glimt har de gulkledde nå reist sørover til Trondheim for å jakte en ny skalp. Rosenborg står for tur på Lerkendal, og til tross for at Glimt kanskje står med et ørlite favorittstempel, har ikke de helgule noen stolt historie i Trønderlags storstue. Kun to ganger har det blitt seier på de siste 23 forsøkene der, og den siste av dem var tilbake i 2008 når Trond Olsen dominerte med hat-trick.

Glimt stiller med følgende lag i kveld:

Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik Andre Bjørkan - Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Jens Petter Hauge.

Benken:

Joshua Smits, Marius Høibråten, Sammy Skytte, Victor Boniface, Sebastian Tounekti, Aleksander Foosnæs og Ola Solbakken.

Det betyr at Glimt starter med de samme som mot Viking og Haugesund.

- Blir en knallhard kamp

Til tross for en dårlig historie på Lerkendal er det absolutt grunn til å tro på borteseier. Ti scoringer, seks poeng, og offensivt spill tatt fra alt annet enn Drillo-boka er fasit etter de første serierundene. Spørsmålet er bare om Kjetil Knutsens gutter klarer å følge opp den trenden mot et hardt presset Rosenborg anført av en enda hardere presset Eirik Horneland.

Etter kampen mot Haugesund var Ulrik Saltnes en meget fornøyd mann som sa at han hadde sett Rosenborg kvelden før mot Molde. Han var ikke imponert av den oppvisningen, med advarer fortsatt mot å ikke ta for lett på kampen.

- Jeg synes de var dårlig mot Molde, men de er et godt lag med utrolig mange gode spillere. Vi har ingen god historie på Lerkendal, så det blir en knallhard kamp, sa lysluggen fra Brønnøysund.