Fra venstre: Geir Wengberg, Ørjan Wengberg, John Arne Breivik, Marlen Rendall Berg. Foto: Kind Conceptual Branding.

Feiret åpningen av industribygget på Fauske: –⁠ En flaggdag for oss

Onsdag 24. mai kunne Wenberg Fiskeoppdrett og Stingray feire åpningen av Wenberg Innovation Park og nytt industribygg på Fauske.


 – Dette er en milepæl og en flaggdag for oss.

Det sier John Arne Breivik i Stingray i en pressemelding.

Wenberg Innovation Park på Fauske er offisielt åpnet, med Stingray Marine Solutions som nå får sin første avdeling utenfor Oslo. Omtrent 80 personer deltok på selve åpningen, og ble gitt omvisning i industribygget som Stingray skal disponere.

Marlen Rendall Berg, ordfører i Fauske Kommune, fikk æren av å klippe båndet og erklære Wenberg Innovation Park og Stingray-bygget som offisielt åpnet.

For Fauske betyr dette umiddelbart 15 nye arbeidsplasser på Fauske, og Stingray Marine Solutions opplyser selv om at de ser for seg over 20 ansatte i Fauske på lang sikt.

– Dette har veldig mye å si for hele regionen vår, med ny kompetanse og nye arbeidsplasser som gir ringvirkninger i hele distriktet vårt. Gratulerer til kommunen vår, regionen vår og Stingray, som vi ønsker velkommen til Fauske, sa Ordfører Marlen Rendall Berg i åpningstalen.

Ordføreren la selv grunnsteinen når byggestarten ble markert i fjor, og kunne nå markere fullførelsen et år senere. Wenberg Fiskeoppdrett står bak innovasjonsparken, som har sine kontorer og lansdbase vegg i vegg med det nye industribygget i parken.

Medeier og styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett, Geir Wenberg, skriver i pressemeldingen at de ønsker inn leietakere som har et fokusområde innenfor havbruk.

Stingray Marine Soltuion leverer lasernoder som plasseres i sjø hos oppdrettere. Nodene behandler lus, kontrollerer fisken og brukes som diagnoseverktøy.

– Vi har nå ansatt fem personer, og ser for oss at vi skal være over 20 ansatte her på sikt. Avdelingen på Fauske skal jobbe med service, være kontrollsenter og vi skal i tillegg ha en egen fiskehelseavdeling her, sier Wengberg. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.