Ida Pinnerød er klar for mer politikk!

Fem år med Ida: – Om jeg er lei? Nei! Dere er verdt å kjempe for, alle som en!

Skrevet av Ida Pinnerød
29.10.2020 08:19 - OPPDATERT 29.10.2020 10:42

– Fem år med dere, Bodø.

Det er fem år siden Ida Pinnerød tok over rollen som ordfører i Bodø. I den forbindelse oppsummerer hun, og røper tanker for fremtiden. 

I dag er det fem år siden bystyret i Bodø kommune gav meg tilliten og oppdraget som ordfører første gang. En oppgave  som jeg har til låns med stor glede og takknemlighet. Jeg har virkelig verdens beste jobb i verdens beste by og kommune!

For en reise det har vært og fortsatt er: 
Vi har stått og står sammen i kriser, og vi har jubilert og feiret sammen. Vi har hatt helt vanlige hverdager og vi har hatt helg. Vi har danset i gatene sammen og vi har gått turer i skog og mark og fjell sammen. I fellesskap tok vi imot flyktninger som kom på sykkel over grensa, og vi står sammen i en vanskelig pandemi nå. Vi har ledd sammen, sunget sammen og vi har grått sammen når noen av våre har gått bort. Vi har også grått gledeståra.

Jeg er så innmari stolt av at Bodø er sånn en åpen og raus by, så full av solidaritet og vilje til å stå opp for hverandre. Det er sånn vi skaper sterkere fellesskap. Vi er på vårt aller beste når vi er et stort vi, ikke et "oss" og "dem".

Jeg har mange ganger sagt at politikk handler om å ville noe. Og du verden, så moro det er å være politiker i en kommune som vil så mye! Vi har bygd og bygger. Parker, skoler, barnehager, sykehjemsplasser, idrettshaller, klatrehall, turnhall, skatehall, skiløyper, turløyper, sherpatrapp, Tussvatn, molo, veier, gangveier, sykkelveier, tunneler, molo (på Givær!), rådhus, bylab, BUA, kulturarenaer, "svømmehall" og svømmehall, kulturhovedstad og ny flyplass. Og PCI! Lista er altså så lang at jeg snart har mista oversikten. 

Vi bygger smartere og grønnere, mer bærekraftig. Mange flere har fått faste, hele stillinger - og mange flere har fått et tryggere arbeidsliv fordi vi tar kampen mot sosial dumping og for et skikkelig arbeidsliv sammen. Vi har fått jobbspesialister som hjelper folk å komme i arbeid, og vi har mage flere som har fått mulighet til egen bolig fordi de har fått startlån fra kommunen og husbanken. 

Hver eneste dag går mennesker på jobb for at vi skal ha det bedre. For at vi skal få den omsorgen vi trenger, at vi skal lære det vi må, at vi skal få tryggheten vi fortjener, at vi skal kjøre på brøyta trygge veier på jobb eller for at vi skal ha reint vann i kranen. Men også alle dere som investerer og skaper nye arbeidsplasser, alle dere som risikerer og tør fordi dere ønsker å skape noe som er større enn dere selv. Og ikke minst: Alle dere som raust bruker fritid for at andre skal ha det bedre. Denne kommunen er stappfull av skapende mennesker. Og som om ikke det er nok: Fotballklubben Bodø/Glimt leder eliteserien og skremmer Milan på San Siro. 

Fem år. Vi har vendt blikket mot verden, og verden vender blikket mot oss. Jeg kunne lista opp alle priser og utmerkelser vi har fått, de har kommet som perler på ei snor. 

Folk fra hele verden har besøkt oss, også konge og president. Nick Cave og Grant Lee. A-kjendiser og litt mindre kjente kjendiser. Likevel: Gjennom disse årene er det dere som lever og bor her jeg er mest imponert over, det er dere som har gitt meg mest. Alle dere som jeg har møtt gjennom disse årene. Nyfødte og hundreåringer. Arbeidsfolk og folk uten arbeid. Elever og studenter. Nygifte og fraskilte. Kunstnere og idrettsutøvere. Dugnadsgjengene og de andre gjengene. Vanlige og uvanlige folk. Alle dere som GJØR Bodø. Dette fine fellesskapet som ER Bodø. 

Fem år er gått. Takk til alle dere som trodde på oss, stemte på oss og lot meg få muligheten. Takk til mitt kjære Bodø Arbeiderparti som var modige og rause nok til å løfte meg frem for å ta denne plassen. Takk til Bodø Senterparti, Bodø SV, Miljøpartiet De Grønne Bodø og Bodø KrF som står sammen med meg og oss og som gjør dagene som ordfører mer fargerike, glade og lærereike, men som også gjør masse viktig politisk jobb. Takk også til Rødt Bodø som var blant de som gav meg tillit den gangen for fem år siden, og til Bodø Høyre, Bodø FrP og Bodø Venstre som vi i mange saker samarbeider veldig godt med. Dere utvider perspektivet! Jeg er også veldig glad for at vi i bystyret klarer å stå sammen og samarbeide om de store byutviklingsoppgavene, om den vanskelige pandemien - men også ha sunne og gode demokratiske debatter og meningsbryting - for likevel å holde fast ved vennskap på tvers av partifarger.

[annonse]
Takk til dere som står der hver eneste dag, både på jobb og hjemme. Til dere som trofast støtter meg og holder ut, og takk til dere som går i krigen gang på gang. Og takk til alle gode kollegaer rundt om i landet og i verden. 

Lista er så lang. Mange av dere er trofast heiagjeng, hjelpere og rådgivere. Dere vet hvem dere er. Jeg verdsetter hver eneste hilsen, melding, mail og telefonsamtale selv om jeg altfor ofte ikke får svart på dem. 

Takk også til alle dere som sender kritiske innspill og sier fra når noe ikke er greit. Uten dem hadde jeg gjort en mye dårligere jobb. 

Noen spør om jeg er lei. 
Det er jeg ikke. 
Jeg er mer motivert enn noen gang. 
Fordi jeg vet at politikk virker. 
Og at vi er sterkere sammen. 

SÅ: Dere må nok holde ut noen år til med meg. 
Noen kommer garantert til å bli skuffet, noen kommer til å ha gode grunner for å være det. Vi kommer ikke til å klare alt så godt som jeg skulle ønske. 

Men jeg kan love dere dette: 
Jeg skal gjøre mitt aller beste for Bodø. 
Fordi dere er verdt å kjempe for, alle som en. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.