Illustrasjonsfoto: Arkiv

Fem forskjellige leteaksjoner i natt

Skrevet av Markus André Jensen
06.07.2018 08:18 - OPPDATERT 06.07.2018 10:53

Svært hektisk for politiet i Nordland.

Politiet opplyser i en pressemelding at de nettopp har gjennomført en særdeles hektisk nattevakt.

Totalt ble det gjennomført hele fem lete- og redningsaksjoner i løpet av natten.

Blant annet etter en pasient ved et sykehjem i Bodø, og etter en savnet person fra en institusjon på Ørnes.

Alle de fem aksjonen er avsluttet:

  

1. Leteaksjon Vesterålen

Politiet fikk melding 5. juli 2018 ca kl. 21.40 om en mann som var skadet på tur ved Kjerringstranden i Vesterålen. Røde Kors ble sendt til stedet, og det ble konstatert at mannen hadde en brukket ankel. På grunn av vanskelig tilgjengelig terreng ble SeaKing rekvirert og hentet ut mannen ca kl. 02.20 og brakte han til sykehus. Oppdraget er etter dette avsluttet.

2. Redningsoppdrag i Lofoten

Mann hadde gått seg fast i fjellområde ved Andhopen. Hadde gått opp på fjellet, men kom seg ikke ned ved egen hjelp og ba om hjelp ca. kl 01.40. SeaKing hentet ned mannen ca kl. 04.15. Mannen var i god behold. Oppdraget er etter dette avsluttet.

3. Savnet pasient ved sykehjem i Bodø

Sykehjemmet meldte pasient savnet, og politiet igangsatte søk etter denne. Pasienten ble etter kort tid funnet på institusjon. Oppdraget er etter dette avsluttet.

4. Turgåere gått seg fast i Syv søstre ved Sandnessjøen

Ca kl. 23.00 meldte et turfølge bestående av to personer at de var blitt overrasket av tåke i nærheten av Botnkrona ved Syv søstre og kom seg ikke videre. De var dårlig kledd og kalde. Røde Kors ble varslet og kom til personene litt over kl. 0500. Begge var da nedkjølte og blir ivaretatt av Røde Kors.

5. Savnet person fra institusjon på Ørnes

Ca. kl. 23.00 fikk politiet melding fra sykehjemmet på Ørnes om at de savnet en dement pasient. Pasienten er en eldre mann, som lider av demens. Politiet har igangsatt en større leteaksjon, hvor en bistås av frivilige, Redningsskøyta og SeaKing. Savnede ble funnet i god behold ca 07.00. Oppdraget er etter dette avsluttet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.