Foto: Preben Hunstad

Femten år med Putte på Aspmyra

I denne runden av Bodø/Glimts serie på sin nettside, kalt månedens gladlaks er det maskoten som er i rampelyset.


Gjennom hele 2022 har Bodø/Glimt sammen med Kvarøy Fiskeoppdrett og Salten Aqua presentert ildsjeler man finner på Aspmyra. I årets siste utgave er det Glimts egne bie som blir presentert. 

Da Bodø/Glimt for 15 år siden trengte en ny maskot, lot de avgjørelsen være opp til barna som kunne sende inn sine egne forslag til hva den nye maskotten skulle være. Etter rundt 200 bidrag endte til slutt juryen med fem kandidater. Havørn, gaupe, sommerfugl, jerv og bie. 

Juryen bestod blant annet av Jonas Kolstad, Stig Johansen og Runar Berg, og til slutt falt valget på bien. Deretter ble kladden av den nye maskoten sendt til England, før det etter en stund kom en bie i retur til Aspmyra. 

Putte er en godt kjent figur for de fleste med hjertet i Glimt. Man har blitt godt vante med å se den sorte og gule bien løpe rundt på gresset og på tribunen når byens fotballag er ute i aksjon. Men det har ikke bare vært enkelt for bien de siste fem årene. Den hektiske livsstilen Putte har levd sørget til slutt for at vingene ble knekt, som førte til at Putte måtte tilbake til England for å få nye vinger. Med nye vinger, og ny drakt på plass ble Putte presentert i forkant av 2022 sesongen. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.