Foto: Audun Sætermoe

Finn fram badetøyet - nå kommer varmen!

Meteorologen med gladmelding. Men først advarer han mot regn.

Til helgen blir det full sommer i Bodø og Salten. Men først må du belage deg på et par regntunge dager. 

For vakthavende meteorolog Roar Teigen i Storm Geo opplyser til Bodø Nu at et kraftig lavtrykk som befinner seg rundt Nordland vil gi en front med regn, både onsdag kveld og deler av torsdag. 

– Det er en grå dag i vente på sankthans, dessverre, sier Teigen.

Videre opplyser han at det kan bli gløtt av sol torsdag, men ikke mye. Heller ikke temperaturene er mye av skryte av, når vi krysser av 22. juni på kalenderen.

– Temperaturene bikker nok ikke 13 grader. Da er dere heldige, sier han. 

25 grader

Men så blir det bedre fra fredag. Og du verden så mye vi ser fram til helgen. Da blir det mye varmere, på grunn av et høytrykk som ligger vest for Russland og over Finland, som kommer over Nordland. Dette gir sørlige vinder og varm luft i høyden trekker nordover.

– Da snakker vi temperaturer opp mot mellom 20 og 2022 grader. I Saltdal kan det bli hele 25 grader også, sier Teigen. 

– For de som ønsker det varmere enn 22 grader, så bør dere dra innover i landet og i retning Saltdal, oppfordrer han.

Prognosene for neste uke er vanskelig å spå per i nå, men Teigen sier at prognosene –tilsier at godværet skal fortsette mandagen.

– Nyt godværet

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Han oppfordrer bodøfolket til å nyte godværet gjennom helgen, og det er i samsvar med oppfordringen til vakthavende meteorolog Trond Lien ved Værvarslinga for Nord-Norge.

Til NRK Nordland sa han følgende om juliværet:

– Sånn som det ser ut akkurat nå, går det mot kjøligere vær i slutten av juni og månedsskiftet. Det dukker opp større lavtrykk, og havlufta vil brase innover land, sier vakthavende meteorolog Trond Lien.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.