Foto: Annika Byrde / NTB

Finn frem både solbriller og sydvest - nå blir det hett og fuktig

Det har vært en våt og kald mai så langt. Selv om det ikke kommer til å bli så veldig mye tørrere, kan meteorologen endelig love varmere temperaturer i Bodø.

Etter en grå og kald 17.mai kan meteorolog Petter Ekrem hos Vervarslinga for Nord-Norge, bekrefte at det allerede i morgen kan skinne gult på himmelen. 

– Utover dagen i dag, kommer det til å fortsette å være grått med litt regn. Men allerede i kveld ser det ut til å bli litt bedre, og i morgen blir det enda bedre. Da blir det spredt skydekke med lange perioder med sol, forteller han til Bodø Nu. 

Ifølge prognosene ser det heller ikke ut til noe nedbør hele torsdag. Samtidig stiger temperaturen opp til tosifret tall.

– Jeg tenker at det vil nok komme opp til 12-13 grader hvis sola skikkelig setter seg. Det kan bli ganske fint, påpeker Ekrem.  

Stødig østavind

Samtidig vil vinden holde seg ganske rolig utifra det som pleier å være i Bodø. 

– Akkurat nå er det en sørvestlig vind, men etter hvert vil det dreie mot østavind som vil sette seg i kraft i løpet av natten. Det er en god vindretning og vil gi fralandsvind, forklarer meteorologen. 

Fralandsvind er ofte assosiert med pent vær da vinden blåser ut mot havet, og er derfor mindre fuktig.

– Det vil være stødig østavind inn til fredag.

Men inn mot fredag blir det derimot ikke like bra vær som torsdagen. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Det blir perioder med regn på fredag både morgen og formiddag. Det er ikke snakk om store nedbørsmengder, men det vil være spredte byger med regn. 

Våtere, men mildere

Spredte regnbyger vil fortsette inn mot helgen, og Ekrem forteller at fremover vil det også blir mer regn. 

– Men det er imidlertid milde luftmasser, så det vil også holde seg varmere fremover. 

– Temperaturen i helgen vil ikke være så veldig annerledes fra torsdagen. På torsdag er temperaturen stigende, og deretter holder den seg godt. Torsdag er foreløpig den fineste dagen, hvor det kan holde seg ganske varmt hvis sola tar tak, men lørdag vil også ha en god temperatur til tross for byger. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.