Flyr begjærer seg konkurs

Det kriserammede flyselskapet Flyr begjærer seg konkurs tirsdag.


– Styret har i dag bestemt å søke konkursbehandling i Oslo tingrett, og vil begjære seg konkurs i morgen, den 1. februar, skriver selskapet i ei børsmelding tirsdag kveld

Mandag opplyste Flyr at de ikke har lyktes med å hente inn nok penger, og at styret nå må vurdere om det finnes alternativer for videre drift. Tirsdag ettermiddag ble det klart at styret ikke fant andre alternativ enn å begjære seg konkurs. 

Alle Flyrs flygninger er dermed innstilt, og billettsalget er stanset, skriver Flyr i ei pressemelding tirsdag.

– Dette er en trist dag. Vi prøvde. Vi ga alt vi hadde av energi, kunnskap og erfaringer, men det var dessverre ikke nok, sier grunnlegger og styreleder Erik Braathen i Flyr.

Flyr har i lang tid slitt økonomisk, og har vært på pengejakt siden i fjor høst.

Tidligere denne uka sa Bodø-investoren Stig Otto Nilssen til Bodø Nu at han ikke var stresset.

– Nå får vi snu alle steiner og komme opp med en løsning. De har jobbet hardt for å ordne opp i dette. Lykkes vi nå, tror jeg vi klarer å klatre oppover stigen, sa han.

Nilssen har allerede tapt titalls millioner på Flyr, og ligger an til å tape enda mer når selskapet nå har slått seg konkurs. Han eier 1,5 milliarder aksjer i selskapet. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.