Bodø, blant flere byer har vært hardt rammet av koronarestriksjoner. KS' nye forslag kan bidra til en viktig avlastning for hardt pressede bedrifter. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Flere næringer har lidd under korona – nå fremmes «livreddende» forslag

Skrevet av Andreas Sandnes Olsen
13.04.2021 07:20

KS og storbykommunene har i dag sendt brev til regjeringen og bedt om at arbeidsgivernes lønnspliktperiode ved permittering reduseres fra 10 til 2 dager frem til 1. juli, skriver KS i en pressemelding.

Målet er å redde bedrifter og få folk raskere tilbake i jobb. 

Styreleder i KS (kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon i Norge), Bjørn Arild Gram, forteller at forslaget legges fram for å berge noen næringer som spesielt har slitt under korona. 

– Enkelte næringer har vært spesielt skadelidende som følge av lokale eller nasjonalt bestemte smitteverntiltak. Det gjelder særlig servering, hotell, kultur og handel, bransjer som er viktig for sysselsetting og verdiskaping i bykommunene, sier Bjørn Arild Gram.

Ønsker finansiell trygghet

Kommunene i KS storbynettverk har gjennom tett dialog med næringslivet lokalt fått et klart inntrykk av at det er sterkt behov for å bedre rammebetingelsene for disse bransjene i en begrenset periode.

– Vi ønsker at disse bedriftene skal kunne få tilstrekkelig finansiell trygghet til igjen å ta tilbake arbeidstakere i ordinær jobb, sier Gram.

Sendte inn forslag

KS og de politiske lederne i åtte norske storbyer har nå sendt brev til Arbeids- og sosialdepartementet og bedt om at om arbeidsgivers lønnspliktperiode ved permittering reduseres til 2 dager, slik det også ble gjort i starten av koronapandemien fra 20 mars til 1 september 2020.

KS og Storbynettverket skriver at de anmoder regjeringen om å fremme et slikt forslag i Revidert nasjonalbudsjett 2021, med tilbakevirkende kraft til 1. november 2020, og med virkning foreløpig fram til 1. juli 2021.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.