Glimt-sjef Frode Thomassen slår hardt tilbake mot ANs sportsleder. Foto: Tore Isaksen Seeberg

Floskler, offerrolle og arroganse - er det virkelig slik Glimt vil fremstå?

Skrevet av Markus André Jensen
27.06.2018 06:30 - OPPDATERT 27.06.2018 08:17

KOMMENTAR: Hvis Frode Thomassen vil ha ro rundt klubben, er det siste han må gjøre å besvare legitime spørsmål med barnslige personangrep.

"Det er ikke spesielt overraskende at AN-sportsleder Freddy Thoresen på sin sedvanlige populistiske måte, og med relativt svak refleksjonsevne, maler fanden på veggen og bruker skuffelsen etter Sandefjord-kampen, som bensin på sitt eget sankthansbål."

Slik åpner Bodø/Glimts daglige leder et oppsiktsvekkende debattinnlegg som klubben velger å publisere på sine egne hjemmesider.

BETIMELIGE SPØRSMÅL

Bakteppet er kommentaren Toresen (som er hans egentlige navn) skrev i AN mandag, etter fadesen hjemme mot hjelpesløse Sandefjord på Aspmyra.

En kamp hvor Glimt kastet bort en gylden mulighet til å skaffe seg pusterom i bunnstriden mot ligaens klart dårligste fotballag. Selvsagt vekker både den og flere andre svake prestasjoner misnøye i miljøet rundt Glimt.

Det skulle bare mangle - heldigvis er det fortsatt ikke blitt slik at alle bodøværinger gir f**n i de helgule.

Toresen stilte flere helt betimelige spørsmål ved avgjørelsen om å gi sjefsduoen Knutsen og Bjørkan fornyet tillit og nye kontrakter, etter en blytung sesongåpning. Det aller beste spørsmålet, etter mitt skjønn: Hva var det egentlig som hastet sånn?

Hvorfor måtte på død og liv kontraktene forlenges nå, slik at klubben omtrent står bundet på hender og føtter hvis det kommer til det punkt at en må vurdere trenerens eller den sportslige lederens stilling?

Slik jeg leser Toresen, handler heller ikke kommentaren om Sandefjord-kampen isolert sett. Den handler om den sportslige utviklingen dette Glimt-laget har.

VM I FLOSKLER

Men på Aspmyra møtes ikke kritikk med selvransakelse, det er helt klart. 

Kommentaren blir heller møtt med et regelrett personangrep, signert Bodø/Glimts sterkeste mann. Nei, takke seg til at pressen skriver kritisk om Glimt, det skal vi ikke ha noe av. 

Resten av Thomassens innlegg er i stor grad innholdsløst. Her slås det fast, som om ikke gud og hvermann vet det fra før, at fotball er et spill hvor mange har meninger, at sportslige resultater ikke kommer av seg selv, og at fotball engasjerer.

Hadde det vært arrangert VM i floskler, hadde Norge ikke bare vært kvalifisert; Thomassen hadde for lengst vært i sluttspillet, med finalen i sikte.

RO I ANDEDAMMEN

Det hele avsluttes med en oppfordring:

"Vi tror på menneskene i klubben, og vi vet at vi må skape prestasjoner og resultater over tid, bygge organisasjonen, samt styrke vår finansielle plattform. Skal vi lykkes trenger vi evnen til å stå stødig (også i motgang), og ha sterk tro på det vi gjør – SAMMEN!"

Nei, Gud forby at kritiske røster hever seg og stiller spørsmål ved det klubbledelsen finner det for godt å ta seg til.

Aller helst skal vi ha ro i andedammen, uavhengig av hvordan tabellen ser ut, eller hvor svake prestasjonene på Aspmyra er.

Å si at Frode Thomassen selv gir inntrykk av å besitte sylskarp refleksjonsevne i denne saken, vil være blank løgn.

Kanskje Glimt-ledelsen burde ta seg en runde utenfor lokalene på Aspmyra og snakke med noen supportere? For blant fansen er det stor uro og forsvinnende liten tiltro til de langsiktige planene som vi vanlige, dødelige for all del ikke må legge oss borti eller stille spørsmål ved.

ARROGANSE ELLER SYT?

Vi får håpe at dette utbruddet er motivert av sårhet, at det er en barnslig reaksjon på noe som faktisk traff en nerve.

At Glimt-sjefen syter på egne nettsider når det rettes kritikk, er nemlig til å leve med. Hvem vet, kanskje kan til og med noen av spørsmålene i Toresens kommentar også stilles internt, når Glimt-ledelsen er ferdig med å innta offerrollen?

Alternativet er mye verre: Hvis Frode Thomassen virkelig avfeier legitime spørsmål på den måten som innledningen i debattinnlegget hans vitner om, da har vi med pur arroganse å gjøre.

En holdning som tilsier at bare ledelsen vet best, at de som er på utsiden ikke aner hva de snakker om og ikke har forutsetninger for å peke på kritikkverdige forhold, fører bare én vei.

Ned i OBOS.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.