«Fluer, jazzballett, salsa og en VARig seier»

Når du vinner seriedebuten med en skadeliste som alene kunne ha skapt et topp-tre lag i Norge, så vet du at 2023 kan bli et gult og kult år.


Denne kommentaren gir kun uttrykk for skribentens egne meninger.

Jeg mener, se på disse navnene: Pellegrino, Moe, Wembangomo, Elabdellaoui, Saltnes, Zugelj, Vetti, Brunstad Fet, Tjærandsen Skau. Folk som altså ikke spiller. 

Jeg håpet det beste og fryktet det verste. Starten minnet da også om en ekkel og lummer

Østfold-sommer, hvor 08-spillerne svermet som innpåslitne Tune-fluer. Jada, jeg vet at det heter Viken, men hver bryr seg. Sarpsborg vil for alltid ligge i Østfold.

JAZZBALLETT OG HOVMESTER

Men så: 

04:36: Sondre Sørli skyter så hardt at Sarpe-målet nesten ble sendt ut av stadion og ned i fossen. Dette da etter at Mjuka hadde kjørt litt jazzballett inne i feltet og fikk bistand av Vetlesen som leverte hovmesterpassningen.

0-1!

Hjertet har roet seg. Det varte ikke lenge. For når motstanderne har en spiller ved navn Ramon Pascal, så er det litt tvil om dette er en konditor eller fransk renessanse-maler. Det viste seg å være en meget god fotballspiller.

CHA CHA CHA OG SALSA

0-2!

12:20: Mvuka har skiftet til cha cha cha og Sarpsborg-forsvaret til redusert til salsa. Dermed er det bare å taco og bukke for Grønbæk som setter den samme sjansen som Grealish bommet på for City.

Okay, akkurat nå er vi fluenes herre, for de som husker pensum fra gamle gymnas-dager. 

Funfact: Boka er skrevet av William GOLDing. Kanskje et frempek om at det blir gull - i år igjen?

Flashback: En gammel Stones-klassiker: «But then I said "hi" like a spider to a fly».

Nok digresjoner nå.

19:40: OMG. Hvor er hjertestarteren. 08 scorer. Offside? VAR skal inn og sjekke. VAR det scoring? Nei!! Det var, er og forblir offside. 

KOFFEIN OG STANG UT

Minuttet etterpå setter jeg kaffen i vrangstrupen i det et frispark ser ut til å finne et lykkelig hjem helt opp i krysset. Utenfor! Nå lever Glimt farlig. Men ja, det er 29 kamper igjen. Rolig nå, rolig nå.

Ja, det hakker. Ja, det er nervøst. Relasjonene halter en smule. Men i dag handler det kun om poeng. 

Kaffen har blitt kald da jeg for andre gang får akutte kvelningsfornemmelser.  Vetlesen i metallet og Grønbæk setter den over et så godt som tomt bur.

Pause.

EN EKTE LERKENDAL-HAGE

Jeg må ha luft. Vandrer formålsløst rundt i en hage som strengt tatt har for mye mose. Minner mer om matta på Lerkendal enn en forsvarlig plen i Vestbyen. Akkurat nå betyr det null og niks. Tør jeg å bivåne andre omgang?

GULT BLE RØDT

Den begynner like gult som både påska, Glimt og hagen min. Når Sarpsborg ikke fikser spillet, tar de i bruk stygge taklinger. To gule, så VAR og kort nummer to forvandles til rødt. 08 redusert til 10 mann.

Resten er historie. Spill mot ett mål. Bytter. En rolig og fornuftig tilnærming til en kamp som allerede er vunnet. Unngå skader. Unngå kort. Med andre ord, ta det helt piano.

Nåja, bortsett fra Sjøvold da som klarer å pådra seg gult for å spare bort ballen. Når du leder 2-0 mot ti mann???

Dette blir en tøff sesong. Ingen enkle oppgjør. Det fikk Molde erfare i Tromsø i kveld. De poengene de mistet der, kan vise seg å være gull verdt.

Derfor, på en vakker andre påskedag hvor sola flommer inn over byen vår, tar vi nesten til tårene og smiler om kapp med kveldslyset.

Dæven det er deilig det her!

Førr evig!

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.