Endre Langaas var skuffet etter finaletapet mot Drammen i Oslo Spektrum. Foto: Per-Inge Johnsen

BHK ble utklasset i cupfinalen

Av Markus André Jensen
29.12.2017 18:42 - OPPDATERT 20.01.2018 01:54

– Jævlig surt!

BHK hang lenge med, men det siste kvarteret i andre omgang raknet det for Børge Lunds gutter. 

Til slutt endte det med 23-28 i favør Drammen, en seier som fremsto fullt fortjent. Drammen var rett og slett noen hakk bedre enn bodøguttene i kveld. 

– Jeg er ganske skuffet. Vi henger godt med, men vi gjør for mye feil både i første og andre omgang. Drammen straffet oss hardt, da vinner de med fem-seks mål og det er jævlig surt, sa Endre Langaas til TV 2 etter kampslutt.

Og det stemmer at BHK hang lenge med. Etter ti minutter av andre omgang var stillingen 16-17, etter at BHKs bestemann Henrik Bielenberg dundret inn en av seks scoringer i finalen.

Men så kom kollapsen. Ni minutter senere sto det 17-25 og kampen var i realiteten avgjort.

En liten sluttspurt til tross: Drammen-seieren var egentlig aldri truet. 

Vi fulgte kampen direkte:

60: Vetle Rønningen setter inn trøstemålet - men det ender 23-28 til Drammen, som vinner NM!

60: Straffe til Drammen etter at Spanne kjemper seg inn i feltet. Olsen setter straffen i nettet til 22-28. 

59: Jakobsen forsøker seg på skudd men Kolstad Holm redder forholdsvis enkelt.

59: Olafsson setter spikeren i kista med sin fjerde for kvelden. 22-27. Børge Lund tar timeout, men denne tryllekunsten klarer ikke en gang du å få til, Lund.

57: Nydelig pasning av Westby, etter brudd han selv har skaffet. Preben Egeli kontrer inn 22-26, men vi snakker pynting på resultatet. 

57: Gøran Sørheim dribler av Vetle Rønningen. Sistnevnte feller Drammen-stjernen og får to minutter på benken. Og med det er vel siste flik av håp ute for BHK.

56: Herlig scoring for Preben Egeli. Løper inn fra høyrekanten og setter inn 21-26. 

54: Det meste går galt for BHK. Westby misser på en kjempesjanse til å redusere igjen. Men dette er selvsagt kjørt.

54: Flott gjort av Erland, som slipper inn til Langaas. Ny redusering. 20-26. Kristian Kjelling tar timeout.

53: Langaas skaffer BHK straffekast. Der er Djekic sikker igjen. 19-26. 

52: Når det er sagt: Henrik Bielenberg har vært god i kveld. Hamrer inn sin sjette scoring for kvelden og 18-25. Drammen måker imidlertid inn en scoring umiddelbart etterpå ved Skifjeld Alm - til 18-26. 

51: Drammen blir i overkant lekne og en lobb fra Spanne går utenfor. Men uansett er nok dette kjørt. 

49: Joakim Hykkerud herjer for Drammen. Slipper ballen inn under keeper etter å ha brøytet vekk Preben Egeli. 17-25. 

48: Straffekast for Drammen, igjen etter kombinasjonen Sørheim/Hykkerud. Vildalen kontrollerer ballen enkelt i mål. 17-24.

48: Timeout, denne gang fra Kristian Kjelling. 

47: Nå snakker vi fra Vetle Rønningen! dundrer ballen i krysset. 17-23.

47: Lekkert spill av Drammen. Hykkerud får et nydelig innspill og strekspilleren lobber inn 16-23. 

46: Nå går alt Drammens vei. Olafsson plukker opp en løs ball og setter inn 16-22. 

45: Ny flyver fra Drammen. Aksel Horgen flyr inn 16-21 - er det over og ut for BHK?

44: BHK står med Bielenberg, Djekic og Rønningen på parketten. Sistnevntes skudd blokkes, før Hykkerud kontrer inn 16-20. Nå ser det tøft ut for BHK - som også mister ballen ved Djekic i påfølgende angrep.

43: Børge Lund tar timeout. Nå må noe gjøres hvis kampen ikke skal glippe for BHK.

43: Djekic forsøker skudd men blokkeres. I det påfølgende angrepet er det Hippe som trår til og setter 16-19. 

41: Hippe får kjempetreff og øker ledelsen til 16-18. 

40: Sejr Jensen redder skuddet fra Vildalen, før BHK kontrer. Egeli er imidlertid ikke like sikker som Westby og misser, men BHK beholder ballen etter retur. Til slutt finner Henrik Bielenberg åpningen - og da vet vi hva som skjer. Banker inn sin femte for aftenen. 16-17. 

39: Glitrende scoring av BHK. Westby flyr inn fra kant, holder skuddet igjen og slenger ballen i hjørnet. 15-17 og bodølaget nekter å gi seg!

39: Fantastisk scoring av Drammen. Flyver fra kant inn til Sørheim som smeller ballen i nettet. 14-17. 

38: Djekic med et briljant innspill til Langaas. Det ender med straffe til BHK og to minutter på Hippe. Den tar Djekic - og han gjør det lekende lett til 14-16. 

37: Soleklar straffe til Drammen. Vetle Rønningen får to minutter på benken i belønning av dommerne for måten han stanser Hykkerud. Vildalen setter straffen sikkert til 13-16. 

36: Bielenberg lar seg ikke stoppe! Tar frem høyreslegga og hamrer ballen ned i hjørnet. Ustoppelig. 13-15. 

35: BHK har tatt ut en svak Djekic fra start i andre omgang. Bielenbergs skudd blir uansett stoppet og Skifjeld Alm kontrer inn 12-15. 

34: Sunds skudd blir blokkert, men Endre Langaas gjør en utrolig sterk defensiv jobb. Deretter dunker Bielenberg inn 12-14 med et smart skudd.

33: Sørheim viser sin klasse når han trekker seg rundt Langaas og lirker ballen inn. 11-14. Tung start på andreomgangen for BHK.

32: Der kaster BHK bort en storartet mulighet til å utligne. Westby er på tur igjennom men pasningen brytes. I stedet kan Drammen kontre og Spanne setter inn 11-13.

31: Knallhardt skudd fra Henrik Bielenberg, men det reddes av Kolstad Holm.

31: Der er det avkast i Oslo Spektrum! Skal Bodø ta skalpen til Drammen?

30: Like før pause får Drammen straffe og Endre Langaas får to minutter. Men så misser Horgen på straffekastet! Dermed er det pause - 11-12 i favør drammenserne ved halvtid.

30: Djekic mister ballen igjen - denne gang helt upresset. Nå må han på hesten om BHK skal ta dette!

29: Jakobsen lufter venstreslegga igjen. Deretter berger han selv kontringsmål imot med et glitrende returløp. Men Djekic kaster igjen bort ballen. Det burde BHK utnyttet bedre. 

28: Åtte minutter siden Drammen har scoret - en veldig god periode for BHK.

28: Børge Lund og BHK tar timeout på stillingen 11-12. Har kjempet seg inn i kampen igjen. 

27: Både BHK og Drammen misser på et par kjappe skuddforsøk. Så regelrett kaster Djekic ballen utover sidelinja - det er for mange feil fra playmakeren til nå i kveld.

26: 17-åringen Daniel Jakobsen kommer inn og dunker ballen i tverrligger! Uheldig der. Så er Sejr Jensen både god og heldig når han redder Drammens neste forsøk.

25: Kjempemiss av Preben Egeli! BHK får en ypperlig kontringsmulighet, men Mathias Kolstad Holm redder drammenserne. Fortsatt ett måls forskjell.

24: Sejr Jensen er i gang! Ny redning, denne gang fra Vildalen. BHK kryper deretter helt opp i ryggen på Drammen - Endre Langaas scorer fra strek igjen! 11-12. 

23: Nydelig av Henrik Bielenberg! Drar igjennom og setter 9-12 - før keeper Sejr Jensen gjør en strålende redning! På kontringen drar Rønningen seg igjennom, blir felt med foten av Spanne - dermed tominutter til Drammen og straffe til BHK! Straffen er det Djekic som setter sikkert, til 10-12.

22: Lekker angrepsspill av Drammen, igjen anført av Sørheim, men denne gangen går avslutningen over via gulvet. Viktig at BHK svarer!

21: Kampens gigant Gøran Sørheim trekker seg elegant gjennom forsvaret og gir Drammen firemålsledelse. 8-12. 

20: Vildalen skyter fra veldig langt hold, men skuddet smyger seg inn. 8-11. Deretter får Djordje Djekic en totalt unødvendig tominutter for å ikke slippe ballen etter en ny skrittfeil. Den er lei å få!

19: Strålende av BHKs Vetle Rønningen! Skuddfinte, før han sklir gjennom forsvaret og setter ballen sikkert i garnet. 8-10.

19: Armen er oppe for passivt spill når Gøran Sørheim går opp i været og setter ballen helt opp i krysset til 7-10. Deretter får Drammen en ny tominutter - igjen er det Langaas som er involvert. Olafsson får seg en ufrivillig pause nå. Viktig at BHK utnytter dette!

18: Drammen-trener Kristian Kjelling tar time-out med tomålsledelse. Drammen leder fortjent, men BHK henger fortsatt med!

17: BHK er tilbake i matchen! Westby misser en sjanse etter en kontring, men Endre Langaas er på pletten på retur og setter inn 7-9.

15: Firemålsledelse for Drammen. Oskar Olafsson får gå relativt uforstyrret opp og hamre inn 5-9. Men Langaas er på jobb nå for Bodø. Skaffer Drammen en utvisning og BHK et straffekast - som Djekic slipper elegant inn i hjørnet til 6-9.

14: BHK sliter voldsomt med Sørheim. Han smeller inn 5-8 i duell med Djekic. Men så slipper BHK-playmakeren igjen ballen inn til Langaas, som får straffe. Westby misser imidlertid på den! Det kan fort vise seg å bli skjebnesvangert. 

13: Der sitter kombinasjonsspillet. Djekic slipper inn til Langaas og han er endelig i gang. 5-7.

12: BHK avslutter tidlig og misser. Hykkerud må så stanses med ulovlige midler og Endre Langaas får gult kort, Drammen får straffe og den setter Aksel Horgen. 4-7.

11: Lekkert Drammen-spill og igjen er det innspill fra Sørheim, før Hykkerud dunker inn 4-6. 

10: Strålende redning av Simon Sejr Jensen i undertall! BHK har ridd fint av stormen med én mann mindre og er nå fulltallig igjen.

9: Straffe til Bodø! Westby går frem og setter 4-5 sikkert! 

8: Glitrende angrep av Drammen og Hykkerud spilles inn av Sørheim. Sikker som banken foran mål, dermed 3-5.

7: To-minutters utvisning på Sture Erland for å holde i trøya til Hippe. Det blir viktig for BHK å holde unna nå.

6: Hykkerud er knallsterk i duellen på strek. Bielenberg får gult kort. Heldigvis reddes det påfølgende skuddet og Westby kontrer inn 3-4. 

5: BHK-stjernen Djekic har misset på ett skudd og gjort én teknisk feil. Drammen, på sin side, gjør ingen feil og Erik Hippe banker inn 2-4 i det påfølgende angrepet. Deretter stanses Bielenbergs skuddforsøk. Svak start av BHK.

4: Fantastisk skudd av Sund! Men Drammen kvitterer umiddelbart og setter inn to kjappe mål. 2-3!

3: BHK utligner umiddelbart ved Bielenberg. 1-1!

2: Joakim Hykkerud setter inn kampens første mål. 0-1 Drammen.

1: Drammen med avkastet her i Oslo Spektrum. Vi er i gang!

FØR KAMPEN:

BHK er tilbake i Oslo Spektrum for å gjøre opp om sitt andre cupgull på tre år, kun to år etter at de blågule kunne løfte pokalen i været etter å ha slått Fyllingen.

Denne gangen er det Drammen som er motstander i det som utvilsomt må betegnes som et høydepunkt for Børge Lunds gutter, i en nokså tung sesong.

Mens Drammen kniver med ØIF Arendal og Elverum om førsteplassen i eliteserien, er det langt dårligere stelt med BHK.

Bodøguttene ligger på 8. plass, kun to poeng over Kolstad på kvalikplass og tre poeng foran Sandnes på direkte nedrykk. 

Nordlendingene ble også feid av banen i generalprøven mot kveldens motstander i Drammenshallen. Da ga ikke Drammen seg før det sto 35-21 - med andre ord er det liten tvil om hvor favorittstempelet hører til før kveldens match.

På vei til finalen har BHK nedsablet Oslo-Studentenes IK, Bravo, FyllingenBergen og Kolstad. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.