Amahl Pellegrino kunne smile etter seieren på Briskeby. Foto: Geir Olsen / NTB

«For en mann. For et kjøp. Dette er som om du finner en ekte Munch på loftet. Stor kunst!»


Dette er en kommentar og gir kun uttrykk for journalistens meninger.

Slakterne fra nord

5 minutter: Kamma har lært av Klaksvik. De går i strupen på Glimt.

Dette er kampen jeg har fryktet. Lenge. Det er noe med Hamar. Jeg mener, én ting er at de har satt et vikingskip på hodet. Verre er det at byen mangler sjarm. Litt som Brumunddal, egentlig. Lillehammer har sjel og er en aldri så liten perle. Men Hamar? Et ekko av gamle storbønder og grovt underbetalte leilendinger.

Og det er jo selvfølgelig derfor dette er en farlig kamp. På et Briskeby som tydeligvis aldri blir ferdigbygget. Hvor sangen til Alf Prøysen sniker seg inn langs en langside som skal rives og bli til politihus.

For'n far er på Hamar med slakt
Hæin far er på Hamar med slakt

Hvor mange ganger har ikke avisene brukt denne sangen? Sendt hjem fra Hamar som slakt? Fullstendig feilsitering, selvfølgelig, men vi snakker tross alt om journalister. Er det Glimt som skal komme hjem, ferdig partert? Jeg frykter det verste.

26 minutter: Egentlig har det ikke skjedd noe som helst. Som om det skulle være gode nyheter? Skal dette bli en av disse kampene? Hvor du blir holdt på pinebenken i 90 + 5? For bare å registrere at Kamma vinner 1-0 på et selvmål av Glimt?

37 minutter: Får trøste meg med at det i følge VG Live er 2.320 personer som heier på Glimt, mot svake 1.452 for Kamma. Og at Norsk Tipping mener det er størst sjanse for at Glimt scorer de første målet.

Dette er nesten som å se maling tørke. Bare med en litt høyere innsats.

77 minutter: 1-0 til Glimt.

Pellegrino. Han hadde knapt rukket å knyte skolissene før han satte inn ledermålet.

83 minutter: 2-0 til Glimt.

Pellegrino. For en mann. For et kjøp. Dette er som om du finner en ekte Munch på loftet. Stor kunst!

Frykten for et mareritt er brått forvandlet til en vakker drøm. Slakteriet på Hamar er stengt for dagen. Nå kan de sitte igjen med sitt omvendte vikingskip. Det er vi som drar fra byen med tre poeng i bagasjen. Blir ikke vakrere enn det.

Som Glimt-supporter har du blitt vant til det meste. På godt og vondt. I dag ble det et slags vakuum i 76 minutter. Finnes det noe verre enn 0-0? Ja, 0-8. Men likevel, det som skjedde i kveld minner om gamle takter. Evnen til å avgjøre jevne oppgjør. Evnen til å aldri gi opp.

De siste dagene har FB flommet over at hatske angrep mot spillere som ikke har blødd for drakta. Innlegg fra folk som neppe har spilt en seriøs fotballkamp i sitt liv. Som ikke evner å ta inn over seg at hver kamp lever sitt eget liv. At nerver er noe du ikke alltid kan styre.

Men kveldens 2-0 over Kamma er for meg det beste beviset på at Glimt er tilbake på rett spor. Ikke nødvendigvis i kraft av briljant spill, men fordi de vinner. Som sjakk-verdensmester Magnus Carlsen alltid har sagt: – Jeg tar alltid en stygg seier over et vakkert parti. Sjakk handler kun om å vinne partiet.

Og det var det Glimt gjorde i dag. Så får vi la kunstløpere og skihoppere forholde seg til stilkarakterer.

Førr evig!

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.