Det kan bli lenge til man igjen kan samles til fotballkamp på Aspmyra. Foto: Roar Wiik

Forbud mot store idrettsarrangementer og festivaler til 15. juni – småskolene åpner snart

Skrevet av Sindre Kolberg
07.04.2020 15:34 - OPPDATERT 07.04.2020 18:01

Nye koronatiltak fra regjeringen i dag.

16:00 i dag holder statsminister Erna Solberg pressekonferanse om regjeringens videre koronastrategi.

Allerede er det kjent at kultur- og idrettsarrangementer forbys frem til 15. juni. Det har kulturminister Abid Raja bekreftet til VG.

– Det handler også om store og små konserter som skulle skje rundt i hele landet før 15. juni. De kommer til å utgå, sier Raja.

Han sier videre at det nå "ser vanskelig ut" for festivalsommeren 2020, men at en endelig avgjørelse blir tatt senest i starten av mai.

– Det gjør virkelig vondt for en kulturminister å stå her og si at sommeren, konsertene og arrangementene som jeg selv hadde gledet meg til å dra på, utgår. Dette treffer kulturbransjen ekstremt hardt, sier Raja til VG.

I tillegg skriver Aftenposten at barnehagene åpner 20. april. Småtrinnene på skolen åpnes 27. april, mens hytteforbudet oppheves fra og med 20. april.

Dette ble også bekreftet fra statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse i dag.

– Da gir vi skolene god tid til å planlegge åpning. Vårt mål er at alle elever skal tilbake til skolen før påske, sa hun.

I tillegg åpner flere andre tjenester 20. og 27. april.

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.