Barnas Hus eies i dag av Røde Kors og Bodø Kommune. Foto: Bodø Kommune

Foreslår å kjøpe resten av Barnas Hus - nå kan barnehagen bli utvidet

Skrevet av Espen Bless Stenberg
15.04.2021 08:54

Røde Kors i Bodø er på eiendomsjakt, og ønsker å selge seg ut av Barnas Hus som de eier sammen med Bodø kommune.

Nylig ble det kjent at Bodø Røde Kors ønsker kjøpe Gjensidigegården i Storgata. Her vil de samlokalisere flere av sine funksjoner. Blant annet bruktbutikken som ligger i de gamle lokalene til Lekepiloten. 

Røde Kors må ut med rundt 25 millioner kroner for Gjensidigegården, og i den forbindelse ønsker de å realisere kapital. Blant annet gjennom salg av sin del av Barnas Hus i sentrum. Dette bygget eier de sammen med Bodø Kommune, som har forkjøpsrett på overtakelse. 

I formannskapet neste uke vil rådmannen foreslå kjøp av eiendommen for 3,7 millioner kroner. 

«Et kjøp av seksjonen gir mulighet for utvidelse av eksisterende barnehage etter nærmere vurdering. Dersom lokalene ikke blir benyttet til dette formålet, er det mulig å benytte de til annen type virksomhet som kan skje i kombinasjon med barnehagedriften. Alternativt kan Bodø kommune selge seksjonen, hvor man gjør nødvendige tilpasninger og tar nødvendige forutsetninger for å sikre en sambruk som er forenelig med barnehagedriften.»

Dette skriver rådmannen i sitt saksfremlegg til formannskapet.

«Eventuell ny eier av seksjon som i dag eies av Bodø Røde kors, vil medføre risiko for Bodø kommune i forhold til samlokalisering med barnehagen. Dersom Bodø kommune ikke skulle benytte seg av forkjøpsretten, vil den ikke være gjeldende ovenfor ny eier. Skulle man senere ha behov for lokalene, vil man stå i en svært dårlig forhandlingsposisjon.»

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.