Espen Edvardsen om Spania-turen til BodøGlimt.

– Fotball på liv eller død?

Jeg har selv en del turer som jeg gjerne skulle tatt, men vurdert ut fra det jeg kaller sunn fornuft som «lite lojalt og veldig stigmatiserende», skriver Espen Edvardsen

– Fotball på liv og død? Bill Shankly uttalte «Noen tror fotball dreier seg om liv og død. Jeg er veldig skuffet over den holdningen. Jeg kan forsikre dere om at fotball er mye viktigere enn som så».

– Han hadde nok ikke dagens situasjon i tankene, men sitatet er brennhett i dag.

Slik innleder Espen Edvardsen sitt innlegg på Facebook om Spania-turen Bodø/Glimt har planlagt.

Engasjement

Det har skapt voldsom engasjement rundt turen til Bodø/Glimt. Flere støtter avgjørelsen, og mange er uenige i argumentene for turen.

Bodø/Glimt opplyste i en pressemelding at a-laget drar Spania for å optimalisere forberedelsene til det som for klubben er en svært viktig sesong.

Beslutningen er tatt etter grundige vurderinger internt på styrenivå og i dialog med NFF, NTF og kommunale smittevernsmyndigheter, opplyser klubben.

– Den nasjonale helsefaglige kompetansen tilrår ikke reise, mens noen andre gir grønt lys. Deriblant Norges fotballforbund og smittevernoverlegen i Bodø. «Ekspertene» på fotball er delte, men mange av disse er også tydelig eksperter på smittevern og pandemier, og gir klarsignal til turen. Hva vet vel Helsedirektoratet? spør Edvardsen i et innlegg som har fått mye oppmerksomhet. 

– Hva med de unge?

Edvardsen viser til andre unge og breddeutøvere som ikke får lov til å drive noen form for idrett eller kamp. 

– Hva med dem? Hva de synes om dette er ikke uttalt, men man kanskje tenke seg sånn høvelig? De har forholdt seg lojale i nesten ett år, og har kanskje tenkt at det var snart deres tur. Men nei, de må nok smøre seg med tålmodighet. De må vise solidaritet en stund til. Det er tross alt viktig at vi alle er med på denne «dugnaden», skriver han og fortsetter:

[annonse]
– Jeg skal ikke påberope meg «å skjønne hele bildet» i forhold til hvorfor Glimt har funnet det tvingende nødvendig å reise. Og det vil sikkert gi godt utbytte i form av resultater på banen. Vi er kanskje heldige og får Champions League på Aspmyra til høsten. Men med tomme tribuner, må vite. For vi har jo tross alt en pågående dugnad.

Saken fortsetter under bildet.

Koster mer enn man forutser?

Edvardsen peker på at turen kan gi godt utbytte for klubben, men viser også til at turen kan bli mer kostbar enn det man forutser.

– At alle andre enn de som helt oppriktig er enige med Bill Shankly kjenner på en grad av svik og urettferdighet? Vil det spre en stank av svik og selvgodhet? Først meg selv, så meg selv...?, spør han og fortsetter:

– Jeg har selv en del turer som jeg gjerne skulle tatt, men vurdert ut fra det jeg kaller sunn fornuft som «lite lojalt og veldig stigmatiserende». Det suger å måtte avlyse. Og jeg har hatt ulydige tanker. Men jeg ville fått store problemer med å forsvare en reise til et «rødt» land. Både i forhold til mine barn, jobben, og andre som forholder seg til gjeldende smitteråd.

– Gi hverdagen tilbake til de unge

Edvardsen mener det er viktigere å gi hverdagen tilbake til de unge, enn Glimt sine treningskamper

– De fikk beskjed om å være lojale til de eldste og svakeste var vaksinert. Der er vi nå. Slipp de unge fri! Det er risikabelt, men vi løper allerede en alt for stor risiko for varige skader etter et helt år i isolasjon. Vi må gi dem et liv som er verd å leve.
Men så var det denne dugnaden, da. Og viktigheten av solidaritet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.