(Bak f.v): Mathias B J Høgsæt, Jonas Dahlberg Strand, Mathias Blix Olsen, Kristian Melby Birkelund, Cassander K Dreyer, Isak Hammadou og Hindrin Chooly. Foto: Mats Lønne

Fotballtalenter fra Bodø/Glimt følger i Haaland og Ødegaard sine fotspor: – Viser en sult etter å prestere

Over 140 talentfulle fotballspillere i alderen 14-16 år samles denne uken i Porsgrunn for å delta på Equinor Talentleir. Syv gutter fra Bodø er blant de unge og lovende utøverne som får muligheten til å konkurrere mot de beste og vise seg verdig landslagsspill.

De lovende spillerne er håndplukket av Norges Fotballforbund, og får bryne seg mot landets aller beste i sitt årskull er et stort steg på veien mot å realisere fotballdrømmen, opplyses det i en pressemelding. 

– Det betyr veldig mye. Jeg vil alltid prestere best mulig, sier Jonas Dahlberg Strand fra Bodø/Glimt.

Lagkamerat Mathias Blix Olsen er av samme oppfatning. Han har spilt fotball siden han var fem år.

– Det betyr mye for meg å vite at jeg blir sett på som en av de mest lovende. Det gir meg enda mer motivasjon til å stå på enda hardere både på samling og hjemme i egen klubb, sier han.

Felles ambisjon

Selv om de unge talentene har vidt forskjellige bakgrunner, har de én ting til felles: Alle har store ambisjoner innen fotballen. Hindrin Chooly fra Bodø/Glimt drømmer om å en dag spille for Barcelona og A-landslaget til Norge. Det krever målbevissthet og dedikasjon, noe Chooly er fullstendig klar over. Han skal bruke leiren til å forbedre seg på flere punkter.

– Jeg skal fokusere på de gode tingene og være 100 prosent med på hver trening og kamp, sier han. 

Kristian Melby Birkelund beskrives som en spiller med god skuddfot som er god én mot én. Den lovende høyrevingen drømmer om å en dag kunne leve av fotballen. På veien dit er det mange andre enn han selv som spiller en viktig rolle.

– Mitt største forbilde er Cristiano Ronaldo, sier han.

Fra Equinor Talentleir til verdenstoppen

At mange av dagens store spillere har fått sitt gjennombrudd i forbindelse med Equinor Talentleir og Landslagsskolen, som blant annet Premier League-stjernene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, er til stor inspirasjon for fotballspirene fra Bodø.

[annonse]
− Det er kult å se at så store stjerner har vært på samme talentleir som meg. Det viser at alt er mulig med mye trening, riktig mat, nok søvn og rett fokus. En dag ønsker jeg å bli en av verdens beste, sier Mathias Blix Olsen.

Og kanskje er det nettopp en av dagens leirdeltakere som i fremtiden presenteres som utenlandsproff.

− Vi er stolte over å se at tidligere deltakere på Equinor Talentleir nå er helt i toppen internasjonalt. Equinor Talentleir og Landslagsskolen har som mål å inspirere ungdommene til å ta nye steg. På arenaer som dette får man konkurrere daglig mot de aller beste og samtidig vise seg frem for mulig landslagsspill. Vi håper at spillerne fra Bodø motiveres til å yte det lille ekstra, og kanskje er det de vi ser i en av de store internasjonale klubbene i fremtiden, sier Liv Ims, konstituert sponsorsjef for Equinors sponsorprogram Morgendagens helter.

Store fotballdrømmer

Resultatene for aldersbestemte landslag de siste årene har vært gode. Dette viser at det drives godt talentarbeid i landet om dagen, og den gode jobben gjøres både ute i klubbene og på samlinger som dette. Det er NFF fornøyd med.

− Norges U-landslag i alle årsklasser klatrer på rankingene, og vi gleder oss over å se resultater av arbeidet vårt med neste generasjon A-lagsspillere. Guttene fra Bodø og resten av deltakerne på Equinor Talentleir viser profesjonalitet, x-faktor og en sult etter å prestere. Det er en glede å trene dem, og vi har stor tro på at flere av disse unge talentene vil sette sitt preg på den internasjonale arenaen i fremtiden, sier Håkon Grøttland, Leder for spillerutvikling i NFF.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.