Fra Noma til Gamle Salten:
– Det er jo helt rått!

Skrevet av redaksjonen
08.03.2018 15:11 - OPPDATERT 08.03.2018 16:01

Toppturseilasen Arctic Haute Route med Gamle Salten har knyttet til seg et ungt norsk kokketalent som kommer rett fra oppstarten av Noma 2.0 i København

– Vi ønsker at maten skal fortelle historier langs ruta og ser viktigheten av å kople aktive opplevelser med natur, mat og kultur – på toppnivå, sier daglig leder og eventyrer, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden.

Stavangerkokken Fredrik Lundgren har den siste perioden vært på teamet til den verdenskjente kokken René Redzepi i forbindelse med nyåpningen av hans Noma 2.0. i København.

– Nyetableringen har i stor grad handlet om nordisk sjømat, så da jeg ble spurt om å utvikle og levere matopplevelsen på Arctic Haute Route i vinter måtte jeg bare svare ja, sier Fredrik, som tidligere også har jobbet på Restaurant Tango og Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Arktisk matprogram 

- Det er jo helt rått langs kysten av Nord-Norge. Som mannskap eller gjest er det inspirerende bare å være midt i denne naturen, og når lokale råvarer er i særklasse vet jeg at dette blir en viktig erfaring for meg som kokk, sier Lundberg.  

Fredrik Lundgren midten, her sammen med Christian André Pettersen og Fredrik von Opdorp under forberedelser til Bocuse d'Or 2017.

Norwegian Adventure Company har utviklet toppturseilasen Arctic Haute Route som strekker seg fra Lofoten til Tromsø via Andørja, Senja og Kvaløya, med mål om å ta en posisjon på globale opplevelsessamleres «bucket list».

– Seilasen er veldig sanselig, med fjelltopper, pudder og spektakulær nordnorsk natur. Da må også servering holde kvalitet og passe inn. Vi etablerer nå et matprogram vi kaller «The Arctic Kitchen», med lokale matvarer og leverandører. Maten skal være uformell, basert på moderne matkultur, og kompromissløs på smak. Da er kokkens kompetanse avgjørende, og vi er utrolig glade for å ha med oss Fredrik, forteller Madsen-Geelmuyden.

Ikke eneste stjernekokk

Med på laget er også Bocusekokk og matfaglig konsulent Gunnar Hvarnes, som selv tok bronse i 2011 og senere coachet Norge til sølv i verdensfinalen i Bocuse d’Or 2017.

LES OGSÅ: Luke (23) går fra stjernerestaurant i Oslo til eksotisk drøm i Steigen

– Arctic Haute Route har spennende ambisjoner. Her kobles naturopplevelser, kulinariske opplevelser, lokale råvarer, produsenter og leverandører konkret og god måte, sier Hvarnes. 

Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden i Norwegian Adventure Company har siden 2012 jobbet med å utvikle Arctic Haute Route.

– Vi har bygget på 10-15 års erfaring med produktutvikling basert på norsk naturkvalitet, sier Fredrik, som ut over media og IT, tidligere har jobbet for Skistar, samt konsepter som Norway Freeride Cup, toppturfestivalen Camp Lofoten og alpinarenaene Hemsedal og Trysil. Nina har selv bakgrunn fra blant annet Sjømatrådet og Olje- og Energidepartementet.

– Det er stein på stein gjennom veldig mange år, bred erfaring og nettverk som gjør at vi er i ferd med å få til noe spennende. Matopplevelsen har i så måte vært noe vi bevisst har ønsket å løfte som en viktig driver i vårt opplevelsesprodukt. Nå har vi fått en unik sjanse til å jobbe med Champions League hva gjelder mat, sier Fredrik Geelmuyden.

 

ARCTIC HAUTE ROUTE er en toppturseilas som går fra Lofoten til Tromsø. Du opplever fantastiske toppturer med guider nord for Polarsirkelen hvor du seiler langs Atlanterhavskysten med nostalgiske Gamle Salten. Her får du oppleve urørte fjellsider, turer fra fjell til fjære og Nord-Norges øyperler: Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya. I 2018 kan du gjøre turen både som «Ski & Sail» og «Hike & Sail», og venter du til 2019 kan du også velge «Bike & Sail». Kun 44 gjester, 8 sertifiserte guider og crew.

 
(PRESSEMELDING)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.