Framdrift i meklingen om barnehage­streiken


Mekler Geir Engebregtsen sier det er framdrift i meklingen mellom partene i barnehagestreiken.

– Men fortsatt stor avstand mellom partene i pensjonsspørsmålet, sier Geir Engebregtsen til TV 2.

Partene i barnehagestreiken kom ikke til enighet mandag og avtalte å møtes igjen tirsdag. Møtet startet klokken 12.

Til VG sier direktør Jørn-Tommy Schjelderup i Private Barnehagers landsforbund (PBL), arbeidsgiversiden, at han vil ha slutt på streiken snarest.

– Ja, vi har hatt dialog også i tillegg til meglingen. Vi ønsker å få dette avsluttet så fort som mulig, sa Schjelderup til avisen på vei inn til Riksmekleren.

Dersom partene ikke kommer til enighet, er det varslet en opptrapping av streiken onsdag med ytterligere 700 ansatte. Opptrappingen vil hovedsakelig ramme barnehager i Bodø, Bergen, Askøy, Øygarden og Karmøy.

Striden står først og fremst om pensjon. De barnehageansatte krever at alle som er født etter 1968, skal meldes inn i den såkalte Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AF) til LO/NHO, som erstatter den gamle AFP-ordningen fra neste år. Ordningen sikrer et varig pensjonspåslag livet ut.

1.750 barnehager med om lag 30.000 ansatte er omfattet av PBLs tariffområde. Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta representerer arbeidstakersiden i konflikten.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.