LSK-sjef freser mot Glimts Spania-reise. Foto: Audun Braastad / NTB

Freser mot Glimt: – Kan kaste fair play-ånden i dass og skylle ned

Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin går hardt ut mot Bodø/Glimts beslutning om å reise til Spania på treningsleir mens det nå er treningsnekt i deler av Norge.

Det er i et intervju med VG at klubbtoppen på Åråsen fyrer løs mot eliteseriekollegaen. Mens LSK og en rekke andre klubber er ilagt treningsforbud fra tirsdag som følge nye strenge tiltak i Viken, forbereder regjerende mester Glimt seg til seriestart i Spania.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land fram til 15. april. Glimt opplyste før avreise at treningsleiren var klarert med blant andre lokale helsemyndigheter og NFF.

LSK-leder Mesfin mener imidlertid at det i bunn og grunn handler om et moralsk valg.

– Etter min mening kan vi kaste fair play-ånden i dass og skylle ned. Det er «me, myself and I» som gjelder. Sånn er ikke alle, men det hjelper ikke, når noen er det, sier han til VG.

LSK-lederen er klar på at Åråsen-klubben ikke vil følge eliteseriekollegaens eksempel.

Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, svarer med hardt skyts på utsagnene fra Mesfin.

– Det oppleves som smått utrolig at Simon Mesfin i Lillestrøm faktisk bruker anledningen til å kritisere Bodø/Glimt. Det er ingenting ved vårt treningsopphold i Marbella som strider imot nasjonale og lokale myndigheters regler og retningslinjer, og etter mitt skjønn er det direkte utidig av Simon å plassere seg selv i rollen som moralens vokter i norsk fotball, sier han.

Thomassen legger til at han har stor forståelse for klubbene som nå er ilagt treningsnekt er i en frustrerende og vanskelig situasjon.

(©NTB)

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.