Foto: Roar Wiik

«Stopp nedleggingen av dans vg1 på Bodø vgs nå»

Tidligere denne uken ble det klart at Nordland fylkeskommune ikke vil starte opp dans vg1 på Bodø vgs nå til høsten. Dette må ikke bli en realitet, innleder Frp-politiker Kassandra Petsa.


Dette er et leserinnlegg som kun gir uttrykk for skribentens meninger. 

Avgjørelsen ble tatt av fylkeskommunens administrasjon, som fylkesrådet ved Sp, Ap, Sv og KrF har delegert en rekke viktige oppgaver til. Begrunnelsen for å ikke starte opp dans vg1 er lave søkertall, nærmere bestemt et søkertall på 6 stykker. Jeg mener at avgjørelsen er både lite gjennomtenkt og fremtidsrettet.  

Først og fremst så er det ikke lang tid igjen til skolestart. Vi har altså 6 elever som har gledet seg enormt til å begynne på dans, og som nå sannsynligvis må gå på andre- eller tredjevalget sitt. Det er åpenbart at det er førstevalget som er det som motiverer mest for videre skolegang.  

Videre må vi tenke på hvorfor det var færre søkere nå enn tidligere. Jo, det er ganske tydelig – nemlig koronapandemien. Tidligere har danselinjas elever laget fantastiske forestillinger som har vært viktig promotering for linja. Dette har de ikke kunnet gjort de siste årene. Dansemiljøet ligger enda nede. 

Innlegget fortsetter under bildet.

Foto: Privat

Til sist har vi den mer alvorlige dominoeffekten. Ved å miste en hel danseklasse, blir det enda vanskeligere å rekruttere flere til å søke høsten 2023. Dette blir fort en ond sirkel, og erfaringsmessig vet vi at dette fører til en langt større risiko for en total nedlegging av tilbudet på sikt. Alle danseglade elever trengs med andre ord allerede NÅ for å kunne bygge opp tilbudet til fulle klasser hvert år lengre frem i tid.  

Jeg har selv hatt gleden av å gå danselinja på Bodø vgs fra høsten 2010 til høsten 2013, og jeg vet at dette er et tilbud som må bevares. Lærerne ved skolen har gjort alt i sin makt for å bevare tilbudet den siste tiden. De har blant annet kommet opp med en rekke prisgunstige forslag for gjennomføring, uten at dette har blitt hørt. Jeg lurer på om fylkesrådet har glemt at Bodø har den eneste danselinja i fylket og er en av kun to danselinjer i Nord-Norge! 

Stopp nedleggingen av dans vg1 på Bodø vgs nå – hvis ikke risikerer vi at det er NULL danseelever fra både på første-, andre-, og tredjeåret til å opptre når Bodø som kulturhovedstad går av staben i 2024… 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Bodødebatt