Full overtenning. Foto: Preben Hunstad

Brannen på Trollmyra: – Den savnede hadde vært på besøk et annet sted

Skrevet av Preben Hunstad, Martin Solhaug Standal
24.05.2020 02:37 - OPPDATERT 24.05.2020 13:38

Nødetatene fikk melding om røykutvikling fra leilighet, utviklet seg til overtenning.

Et hus med fire boliger begynte i natt å brenne ved Trollmyra. Da brannvesenet ankom stedet var huset helt overtent. Politiet startet umiddelbart evakuering av omkringliggende boliger. 

Bodø Nu ankom stedet og snakket med Frode Dahlberg, operasjonsleder på stedet som på daværende tidspunkt ikke kunne si noe så mye om situasjonen.

– Vi fikk meldinger fra naboer om røykutvikling, det vi jobber med nå er evakuering. Per nå har vi ingen oversikt over skadde, og ingen melding om noen skadde.

– Brannvesenet skal jobbe med å unngå spredning, og vi gjør fortløpende vurdering for området rundt, forteller operasjonsleder.

HØRTE EKSPLOSJON

Ifølge flere vitner Bodø Nu har snakket med på stedet, skal brannen ha nådd overtenning kort tid etter et høyt smell i en av leilighetene. 

— Det var som en eksplosjon rett utenfor soverommet. Da vi kom til vinduet så vi flammene som veltet ut av bygget. Jeg kunne kjenne varmen og lukten med en gang vi kom ut, sier ett av vitnene. 

Oppdatert 10.30

DEN SAVNEDE ER FUNNET

Søndag morgen jobber Salten Brann med etterslokking. 

[annonse]
– Det er fortsatt en person som ikke er gjort rede for. Politiet har igangsatt etterforskning skriver politiet på Twitter tidlig søndags morgen. 

Klokken 10:20 oppdaterer politiet med følgende informasjon: 

– Siste registrerte beboer på adressen er nå gjort rede for. Har vært på besøk annet sted.

VIDEO FRA BRANNEN:

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.