Flere biler har kjørt seg fast i sentrum. Foto: Maria Edvardsen

Ber folk være tålmodige: – Vi har 30 brøytebiler i sving

Biler står fast i hele Bodø, og bussene er kraftig forsinket.

En tipser melder til Bodø Nu at han brukte ti minutter fra Bodøtunnelen til Snippen. 

– Det er store snømengder på veien, og det er fullstendig kaos i alle rundkjøringer. Jeg har aldri opplevd det så ille i Bodø før. Det er kjempevanskelige kjøreforhold.

I tillegg er det store forsinkelser i bussrutene, og i flytrafikken på morgenen. 

På appen Reis Nordland kan du få full oppdatering på din rute. Der framkommer det at de aller fleste bussene er forsinket på grunn av snøkaoset. 

- Det har kommet enormt mye snø, og jeg må be folk ha tålmodighet med oss. Vi har 30 brøyteenheter i sving og tar unna så fort vi kan, sier leder i Byteknikk i Bodø kommune, Bjørn Inge Ingvaldsen.

Det er ingen tvil om at helgas store snømengder  skaper problemer for framkommeligheten. Byteknikk har hatt alt brøyteutstyr og mannskaper i full aktivitet siden kl 16.30 på søndag ettermiddag.

- Med så store snømengder og redusert framkommelighet anbefaler vi hjemmekontor for de som kan, og vi må også be de voksne passe på barna slik at de ikke leker i snøhaugene ved veibanen, sier Ingvaldsen.

Det snør fortsatt tett og er prioriteringen er å holde å holde hovedveier og sentrumsnære fortau åpne på en side, holde åpne veier til skoler og institusjoner, samt prioriterte gang-og sykkelveier.  Når snøfallet etter hvert gir seg, starter finrydding i rodene og begynne å tømme fortau for snø.

 

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.