Fykantrappa er fortsatt stengt den dag idag, men Line Peggy Pedersen har et håp om at den en dag skal åpnes igjen. Foto: privat

Fykantrappa holdes fortsatt stengt: – Det har ikke vært en eneste ulykke hittil

Skrevet av Emma Skau Solås
07.04.2021 18:23 - OPPDATERT 07.04.2021 21:30

Ett år etter at turistattraksjonen Fykantrappa ble en Instagram-hit, konkluderte Statkraft med å stenge den ned for all ferdsel.

Line Peggy Pedersen er gründer av Rallarbrakka, som befinner seg like ved Svartisen i urnorsk natur. For å komme seg dit, må man gå opp den tidligere populære Fykantrappa. Pedersen vet ikke mer om hva som vil skje med trappa, annet enn at Statkraft vil holde den stengt for allmennheten. 

Turistattraksjon

– Det vi vet er at de stenger på grunn av rasfaren i området rundt trappa, men vi håper at de heller kan stenge den bare i perioder når det er høy rasfare, sier hun. 

Det var helt tilbake i fjor sommer at den populære turistattraksjonen ble stengt, etter at en tilstandsrapport konkluderte med at det ikke var forsvarlig å la folk ferdes opp og ned de 1129 trinnene.

– Vi kommer nok til å avvente situasjonen litt, fordi ideen vi hadde den gang vi satset, var at vi skulle bruke trappen som en innfallsport til Rallarbrakka. Vi hadde møte med Statkraft før vi startet med Rallarbrakka, for å fortelle dem om planene våre. De hadde ikke noen innsigelser, annet enn at de kanskje synes det var litt risikabelt, men vi fikk beskjed om at trappa skulle holdes åpen for allmenn ferdsel, sier Pedersen.

Saken fortsetter under bildet.

Her ser man den betraktende utsikten, som har blitt et kjennetegn hos Fykantrappa. Foto: privat

Gammel ferdselsvei

Hun forteller at hun ikke kan tenke seg til at Statkraft har planer om å rive trappa med den spektakulære utsikten.

– Da forstår de verken kulturhistorien eller industrihistorien. Det er en ferdselsvei som vi har brukt på fjellet lenge. Vi har gått der siden vi var kjempesmå og mamma hadde oss i bånd opp trappa.

Pedersen forteller at det var en stor suksess når de hadde åpent på Rallarbrakka.

[annonse]
– Folk likte både turen opp, utsikten og å få komme hit. Det er rart at de bare kan ta seg til rette og stenge trappa. Det har ikke vært en eneste ulykke hittil. Men jeg tror ikke de kommer til å åpne den med det første heller, sier hun.

Hun forteller at trappa har en storhet for industrikommunen deres.

– Jeg håper Statkraft tar sitt samfunnsansvar og setter trappa i stand, det har mye å si for oss, avslutter Pedersen.

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.