Fylkesmannen i Nordland har valgt seg ut Fauske kommune og Valnesfjord skole for sitt tilsyn knyttet til "mobbeloven". Foto: Tarjei Abelsen

Fylkesmannen skal undersøke skolemiljøet i Valnesfjord

Skrevet av Tarjei Abelsen
03.04.2018 15:00 - OPPDATERT 06.04.2018 16:33

Har valgt Valnesfjord skole og Fauske kommune fordi de tror det er mer sannsynlig at de finner avvik fra opplæringsloven her, enn andre steder.

– Vår risikovurdering bygger på informasjon fylkesmannen har fra ulike kilder, blant annet henvendelser, klager og elevundersøkelsen, skriver fylkesmannen i sitt forhåndsvarsel.

Temaet for tilsynet er «skolens aktivitetsplikt for å sikre at elevene har et trygt og godt skolemiljø» skriver fylkesmannen som viser til at det blant  til opplæringslovens § 9A. Den blir ofte kalt  «mobbeloven» fordi den skal sikre at skolene varsler, undersøker og setter inn tiltak om elever ikke opplever å ha et trygt og godt miljø på skolen.

Fylkesmannen kommer til Valnesfjord 24. april, og da ønsker de å intervjue både elever, lærere og ledelsen ved skolen. Derfor har de sendt ut et brev til alle foresatte, som de også kan tenke seg å snakke med. Det er frivillig for elever og foresatte å snakke med fylkesmannen.

 Tilsynet begynner med at skolen må sende inn dokumentasjon for hvordan de jobber med å sikre et godt og trygt oppvekstmiljø for barna. Denne informasjonen settes opp mot det fylkesmannen finner ut av sine undersøkelser på skolen. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.