Foto: Hans Petter Sørensen

Fylkestinget vil ha studiestedstruktur ved Nord Universitet behandlet i Stortinget

Skrevet av Hedda Hiller
19.06.2019 15:29 - OPPDATERT 19.06.2019 19:13

Flertallet i Nordland fylkesting mente at rektors innstilling er for dårlig utredet, og at dette er et spørsmål som må avgjøres i Stortinget.

Fylkestinget har i dag behandlet saken om ny studiestedsstruktur ved Nord universitet. Et flertall vedtok at rektors innstilling er for dårlig utredet, og at dette er et spørsmål som må avgjøres i Stortinget.

Gruppeleder for Nordland SV, Marius Meisfjord Jøsevold er glad for at Fylkestinget har gitt en klar marsjordre til både styret ved Nord Universitet, og til styrende myndigheter.

– Det er åpenbart at fusjonsplattformen ikke blir overholdt, og jeg er veldig glad for at fylkestinget er krystallklare på at det ikke er akseptabelt, sier Jøsevold.

Saken fortsetter under bildet.

Marius Jøsevold mener fusjonsplattformen ikke blir overholdt når Nord Universitet har foreslått å legge ned studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen.

Jøsevold fremmet i april en interpellasjon, som fikk enstemmig tilslutning i Fylkestinget. Der slo fylkestinget fast at Nesna og Sandnessjøen må bestå, og videreutvikles som studiesteder. Han har også bidratt til at SV har fremmet et dok8-forslag i Stortinget.

– Jeg er veldig glad for at fylkestinget nå følger forslaget fra SV, og forlanger at et slikt forslag, med de alvorlige konsekvensene det vil få både for lokalsamfunn, og for mulighetene til å rekruttere fagfolk i distriktene, skal avgjøres av Stortinget, fortsetter Jøsevold.

Styret skal fatte sitt vedtak 26. juni, på Værnes.

– Jeg mener at styret nå har fått et tydelig signal fra Fylkestinget i Nordland om å snu, og forventer at de tar det til etterretning, avslutter Jøsevold.

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.