Fyrverkerisalget har eksplodert

Fyrverkeribransjen melder om godt forhåndssalg og venter ny salgsrekord i år. I fjor kjøpte nordmenn fyrverkeri for en halv milliard kroner.


– På tross av høy inflasjon og skyhøye strømpriser unner nordmenn seg fyrverkeri også i 2022. Basert på forhåndssalget fra over 1.500 forhandlere blir 2022 et nytt rekordår for fyrverkeribransjen, skriver Norsk fyrverkeriforening i en pressemelding.

De siste årene har det blitt strengere regulering på fyrverkeri. Likevel ser fyrverkerimportørene en kraftig omsetningsvekst i Norge, ifølge bransjeorganisasjonen.

Privat fyrverkeri bikket en omsetning på 500 millioner kroner i fjor, og omsetningen har økt med over 30 prosent på to år, ifølge pressemeldingen.

Det er bare lov å skyte opp fyrverkeri på nyttårsaften mellom klokka 18 og 02.

– For å kunne ta vare på dyr, og ikke lage uheldige hendelser, er det viktig at folk respekterer oppskytningstiden, slik at alle får i en fin feiring, sier talsperson Rikard Spets i Norsk Fyrverkeriforening.

Folk oppfordres til å sette seg godt inn i hvordan man bruker fyrverkeriet og å bruke beskyttelsesbriller.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.