Fra venstre: Wessel Paternotte (Geitvågen Stiftelsen), Camilla Helgesen (prosjektleder Dyrka Lokalt), Gry Vedal (gartner), Cicilie Solstad Schjølberg (markedssjef i Coop Nordland), Lars Jakob Hegge (Organisasjonskonsulent i Coop Nordland) Foto: Geitvågen Stiftelsen/Coop Nordland

Går sammen om nytt tilbud i Geitvågen

Stiftelsen Geitvågen, Coop Nordland og Bodø kommune går sammen for å etablere et helt nytt tilbud i Geitvågen: – Alt ligger til rette for en avslappende stund, sier Cicilie Schjølberg i Coop.

Dersom du har lyst til å dyrke dine egne grønnsaker, men mangler sted å gjøre dette på, kan du nå få muligheten gjennom det nye tilbudet til de tre partene. Cicilie Schjølberg i Coop Nordland er ansvarlig for bærekraft i selskapet. Hun er svært fornøyd med at de har fått på plass en avtale i Geitvågen, som kan komme mange til gode. 

– Her ser jeg for meg at familiene møtes for å stelle med plantekassene sine, mor og far får mulighet til å gjøre det som flere og flere får øynene opp for, nemlig å dyrke sin egen mat. Imens finner familiens minste noen å leke med, og alt ligger til rette for en avslappende stund bare noen minutters kjøretur fra byen, sier hun i en pressemelding. 

Grønne fingre

Med på laget har hun fått en gartner som vil tilby opplæring til de som ikke helt har funnet sine grønne fingre. 

– Vi er strålende fornøyde med å ha gartner Gry Vedal med på laget. Hun vil gi opplæring om hvordan man dyrker grønnsaker til alle som er interessert. Her er en enestående mulighet til å lære mer om å være selvforsynt.

Tilbudet skal også være økonomisk overkommelig. De 50 plantekassene kan kjøpes for 500 kroner stykket, og da inngår både frø og nødvendig vedlikehold. Plantekassene står klar i Geitvågen fra og med tirsdag 21. juni, opplyser Schjølberg. 

Bærekraftig utvikling

Initiativet kom fra Wessel Paternotte, daglig leder i Geitvågen Stiftelsen, som fikk med seg Coop Nordland, og så ble drømmen til virkelighet. 

– Vi er enige om at et viktig tiltak for å gjøre livene våre mer bærekraftige, er å satse på lokalprodusert mat. Hos oss kommer naturen tett på, i et område som er sentralt og bynært. Nøkkelord er inkludering, medvirkning, fellesskap og bærekraftig byutvikling. Dette er en unik mulighet, sier Paternotte. Sammen skal vi gjøre Nordland mer bærekraftig, sier Patternotte. 

Det er Bodø kommune som eier området, og tanken er å tilrettelegge for at kommunens innbyggere kan kjenne på naturens egen rytme. Bodø kommune er også med i dette prosjektet. Camilla Helgesen, prosjektleder for Dyrka Lokalt støtter dette prosjektet med både midler, kunnskap og nettverk.

– Det er et kjempefint initiativ, og vi  mener dette prosjektet er et godt eksempel på hvordan lokalsamfunnet og lokalt næringsliv samarbeider om mer bærekraftige løsninger. Urbant landbruk kan være et positiv bidrag innen folkehelse, miljø, inkludering, kunnskap og matsikkerhet og det blir veldig flott med en slik sosial dyrkearena på nordsida sier Helgesen.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.