Værøy går videre til sluttspill på walkover. Her fra kamp på hjemmebane mot Innstranda 2 Foto: Mathias Brattvoll

Går videre til sluttspill etter to avlyste kamper på kort tid: –⁠ Utrolig surt

Tirsdag ble det kjent at Saltdalskameratene trekker seg fra kampen mot Værøy Idrettslag førstkommende lørdag. Det vil si at Værøy går videre til sluttspillet i 5.divisjon på walkover.


 – Det er veldig beklagelig at kampen blir avlyst. Vi går videre med bismak, sier styreleder i Værøy Idrettslag, Tor Fagertun til Bodø Nu. 

Det er andre gang denne sesongen at et lag har trukket seg fra kamp på Værøy, da Kråkegull også måtte trekke seg tidligere i sesongen. Værøy har derfor fått totalt seks poeng fordi bortelagene ikke klarer å møte til kamp.

Dermed går Værøy, Tverlandet og Innstranda videre til sluttspillet sammen med Hulløy Bodø, Saltdalkameratene og Røst.

Bodø Nu skulle streame oppgjøret, men det blir følgelig avlyst. 

Satt opp ekstra ferge

Årsaken bak avlysningen kom i en mail til styrelederen med beskjeden om at Saltdalskameratene ikke har nok mannskap til å spille til kamp.

– Er det mulig, spør Fagertun retorisk, som forklarer at det til og med var blitt satt inn en ekstra fergetur for å få laget fra Saltdal tilbake igjen til Bodø etter kampen. 

– Det er utrolig sur, vi har lyst til å spille kamper. Laget er i flyten, og vi har ikke lyst til å komme til sluttspill på walkover. Vi vil komme dit på en «fair» måte, legger han til. 

Selv om beskjeden om avlyst kamp er sur, forklarer Fagertun at prosessen gikk ryddig for seg.

– Men det er mange som hadde gledet seg. Vi har ikke mange hjemmekamper og når det først er kamp så er det mange som kommer for å se. Det er mye opplegg rundt kampene, og det er mange som blir berørt når kamper blir avlyst, sier Fagertun. 

– Bare å legge oss langflat

Daglig leder i Saltdalskameratene, Jeanette Steen Kristensen forteller at det er veldig uheldig at de måtte trekke seg fra kampen. 

– Dessverre, måtte vi det. Noen spillere har bestilt seg tur og ikke tenkt at det var kamp, og noen hadde jobbvakter de ikke hadde mulighet til å flytte. Vi håpet at vi skulle få flyttet kampen, men det lot seg ikke gjøre, forklarer hun til Bodø Nu.

Videre forteller hun at hun syntes det er kjempesynd, men at de er en liten tropp som er sårbare ved frafall i gruppa. 

– Det er bare å legge oss langflat. Vi har reist til både Røst og Værøy for å spille kamper. Det er alltid kjempekoselig, og vi blir alltid tatt godt imot. Så det er kjempesynd at vi ikke kommer oppover. 

Til tross for at Saltdalskameratene har kommet videre til sluttspillet, mister de nå tre poeng og må betale en bot for avlyst kamp. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Lokalfotball