Gikk helt til
topps - ble Årets bibliotek 2018

Skrevet av pressemelding
10.01.2019 14:46

– Jeg er rett og slett litt rørt, sier Trud Berg.

Stormen bibliotek i Bodø var en av tre nominerte til den gjeve prisen. Torsdag ble vinneren presentert.

– Jeg er rett og slett litt rørt. Dette er viktig for oss og viktig for Nord-Norge. Vi har jobbet mye i fire år, sa leder for Stormen bibliotek Trud Berg i sin takketale i forbindelse med prisutdelingen, i lokalene til stiftelsen Fritt ord, i Oslo torsdag. 

Prisen er i regi av Norsk bibliotekforening.

FIREDOBLET BESØKSTALL

– Stormen bibliotek er et fyrtårn som ikke bare lyser opp Bodø, men regionen rundt, skriver juryen i sin begrunnelse for nominasjonen.

Videre heter det i begrunnelsen:

– Siden åpningen for fire år siden har Stormen etablert seg som et naturlig samlingspunkt og møteplass for folk i og rundt Bodø. Faktisk er besøkstallet firedoblet siden åpningen.

– DEN GJEVESTE PRISEN

En jury fra Norsk bibliotekforening hadde nominert tre bibliotek til prisen «Årets bibliotek»: Deichman Stovner i Oslo, Longyearbyen bibliotek på Svalbard og Stormen bibliotek i Bodø.

– Årets bibliotek er den gjeveste prisen et norsk bibliotek kan få. Alle typer bibliotek kan bli kåret til Årets bibliotek, heter det på Norsk bibliotekforenings hjemmeside.

Stormen var også i fjor nominert til prisen, men nådde ikke opp. Derimot gikk Bibliotekprisen for Nord-Norge 2017 til Stormen.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.