Ørjan Karlsson er klar med ny bok. Foto: Juritzen Forlag

Ørjan gir ut bok basert på morfarens krigsopplevelser

Om dramatiske aprildager, umenneskelig slit og heroisk innsats.


Ørjan Nordhus Karlsson (1970) er født og oppvokst i Bodø, og bor i dag i Skien.

Han er sosiolog, har befalsutdanning fra hæren og er i dag avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Karlsson debuterte som forfatter i 2004 og har senere gitt ut thrillere, kriminalromaner, science fiction og fantasy.

Denne uken lanseres hans nye roman Soldathjerte, som er basert på andre verdenskrig og hans morfars opplevelser, heter det i en pressemelding.

Slik omtales boken:

Vinteren 1940: Verden er på randen av krig, men i nøytrale Norge er det få som tror at landet skal bli trukket inn i konflikten. I Narvik vender befalsskoleelev Gjermund Djupvik tilbake til barndomshjemmet for å begrave sin far.

Etter begravelsen oppdager han at den forfyllede faren har overdratt småbruket til NS-medlemmet Oscar Enghøy, som også er bror til Gjermunds kjæreste Mari. De skulle gifte seg, men nå har Gjermund ingenting å tilby.

På Hotell Royal inne i Narvik sitter den tyske etterretningsoffiseren Wolfgang Jäger. Under dekke av å være journalist skal han kartlegge forholdene
i Narvik, den viktigste byen i tyskernes krigsplaner.

Jäger har også en annen oppgave, et oppdrag bare et fåtall, inkludert Føreren selv, Adolf Hitler, kjenner til. 9. april angriper Tyskland. Kriegsmarine gjør kort prosess på de norske panserskipene Norge og Eidsvoll.

Men de uerfarne, norske styrkene tar opp kampen, og snart skal Wolfgang, Gjermund og Mari møtes ansikt til ansikt i det som skal bli de blodigste og mest dramatiske kampene under andre verdenskrig i Norge. 2 måneder med umenneskelig slit, opp ofrelse og heroisk innsats.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.