Mange kjenner nok igjen Magnus Eliassen fra duoen "Sirkus Eliassen". Nå er han tilbake som soloartist. Foto: Presse

Gjennoppstår som soloartist – Magnus Eliassen spiller på årets Parken!

Skrevet av Pressemelding
22.05.2019 17:00 - OPPDATERT 22.05.2019 19:02

Spiller på hovedscena lørdag!

Fra klokken 17.00 og utover kvelden slipper Parkenfestivalen sine siste artister!

Magnus Eliassen gjenoppstår som soloartist og åpner hovedscena lørdag! Magnus Eliassen er som en musikalsk kameleon åregne. Uansett hvilket musikalsk uttrykk han beveger seg innenfor så mestrer han det til fingerspissene, og hans allsidighet og musikalske forståelse er det som gjør han til en av Norges absolutt flotteste artister.

De fleste kjenner han jo som låtskriver og den ene halvparten av suksess-duoen Sirkus Eliassen. For de som kjente til Magnus fra før, så var dette et stort steg bort fra det han tidligere hadde gjort, men samtidig føltes det helt naturlig. Magnus har bestandig vandret stødig mellom sjangre. Han albumdebuterte med «Second Grace» i 2005, et album som bar preg av inspirasjon fra storheter som Jeff Buckley, Nick Drake og Damien Rice. Etter en pause fra rampelyset returnerte han i 2011 med «Maskinisten». Et album spilt inn i skogen hvor han bodde i en periode og levde av maten vi andre kastet.

Samme år slapp han flere singler, der både «På ei bru i Amstedam» og «Hey Frøken DJ» viste en helt annen side av Magnus. Her snakket vi ekstremt fengende dansbar elektronika, og dette var også forløperen til det som ble til monstersuksessen Sirkus Eliassen.Sirkus Eliassen ble et eventyr uten like, der kronen på verket var å vinne spellemannspris for årets låt med «Æ vil bare dans».

– Magnus og Parken har jo hengt sammen siden oppstarten i 2006. Han spilte med band den gangen, mens han i 2007 opptrådte med Tungtvann. I 2010 var han tilbake sammen med Joddski på hovedscena og som seg selv på Parkscena, hvor vi for første gang fikk høre «Hjem til dæ». I 2012 blåste Sirkus Eliassen alle av banen med et heidundrendeenergisk show, og i 2014 var han gjesteartist med et gjenforent Tungtvann. Nå er han endelig tilbake der han hører hjemme, som soloartisten Magnus Eliassen på hovedscena, sier Gøran Aamodt i Parkenfestivalen. 

– Det som er så vanvittig spennende med Magnus er jo nettopp det at du ikke helt vet hva du får. Magnus er Magnus. Du kan like godt få kassegitardrevet folkpop som breial dancehall, hvem vet. Og han er jo nesten som Prince og Neil Young. Ekstremt produktiv med et lass låter som bare ligger der, og vi får bare håpe at han deler alle disse skattene med oss etterhvert. En ting er i hvert fall 100% sikkert og det er at Magnus kommer til å levere, og at jeg skal stå fremst, fullspekket av forventninger på hva det er han skal finne pådenne gangen» avslutter Aamodt

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.