Espen Rokkan mener Aps ordførerkandidat, Ann-Kristin Moldjord, sine uttalelser er et forsøk på å spre usikkerhet og frykt blant velgere. Foto: Bodø Høyre

«Gladmeldinger til Moldjord»

Espen Rokkan kommer med det han kaller gladmeldinger til Aps ordførerkandidat Ann-Kristin Moldjord.


Dette er en kommentar som kun gir uttrykk for skribentens holdninger.

APs ordførerkandidat i Bodø uttaler følgende til Bodø Nu mandag 19.06:

– Det vi ikke trenger nå er lettvinte løsninger. Vi trenger noen som tar ansvar for at folk skal ha en trygg og sikker jobb, ikke noen som selger skolene og sykehjemmene våre. Det skal ikke være slik at du plutselig må begynne med pensjonssparing fordi jobben din har blitt solgt og blitt privatisert, mener hun.

Disse uttalelsene må etter konteksten referere seg til Bodø Høyres politikk, og er i så måte et nytt forsøk på å spre usikkerhet og frykt blant velgere på feilaktig grunnlag.

For det første pekes det på at Høyre vil velge lettvinte løsninger. Gladmelding nr. 1: Bodø Høyre velger ikke lettvinte løsninger. Vi velger helhetlige og langsiktige løsninger som gir gode tjenester og utviklingskraft.

For det andre skal vi visst nok selge skoler og sykehjem. Gladmelding nr. 2: Bodø Høyre har ikke tenkt å selge en eneste skole. Det er mer enn nok utfordringer rundt drift i Bodøskolen vi først og fremst må og vil ta grep om.

Gladmelding nr. 3: Bodø Høyre skal utvikle et større mangfold i tilbudet til de som trenger pleie og omsorg.

Gladmelding nr. 4: At det vil dukke opp flere mulige arbeidsgivere for helsepersonell gir ikke noe behov for å «plutselig» måtte «begynne» med pensjonssparing. Jeg minner om at et enstemmig bystyre så sent som i november 2022 i en sak om seriøsitetskrav i anskaffelser blant annet vedtok: «Leverandør og underleverandører (herunder bemanningsselskap) plikter å ha lønns- og arbeidsvilkår som ikke er dårligere enn det som følger av til enhver tid gjeldende arbeidsmiljølovgivning, allmenngjøringsforskrifter eller landsomfattende tariffavtale for den aktuelle bransje.»

Dette vedtaket forplikter, og det gir også ansatte muligheter til å få minst like gode pensjonsbetingelser som de har som ansatt i kommunen. De kan til og med få ordninger som gir etterlatte arverett til pensjonsoppsparingen den enkelte har gjort gjennom et langt liv, noe man ikke får fra kommunale pensjonsordninger. 

Vi skal selvsagt, når som helst, diskutere innholdet i vår egen politikk. Når vi omtaler andres, så vil i alle fall vi i Bodø Høyre forholde oss til det enstemmige bystyrevedtaket om saklig debatt, som ble gjort så sent som i møte i forrige uke og hvor det blant annet står: «Vi sier nei til: Hets, mobbing, trakassering, skjellsord og personangrep. Spredning av usann informasjon. Vi sier ja til: Saklige og sannferdige debatter med god meningsbryting og argumentasjon.»

Det blir jo bli hele 5 gladmeldinger i ett kort innlegg. Godt valg!

Bodø Høyre - bystyrerepresentant Espen Rokkan

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.